Statsbudsjettet: Norge tar imot 1120 kvoteflyktninger i 2018
Norge tar imot færre kvoteflyktninger, i en verden med rekordmange mennesker på flukt.

FN-sambandet mener det er beklagelig at regjeringen ikke følger FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sin oppfordring om at Norge skal øke antallet kvoteflyktninger. I statsbudsjett legger regjeringen opp til at Norge skal ta imot 1120 kvoteflyktninger, noe som er en nedgang tilbake til 2015 nivå.
- I en verden med et massive og økende flyktningeutfordringer bør Norge lytte til FNs anbefalinger. Vi bør bidra til at de internasjonale forpliktelsene på dette feltet styrkes, og at Norge bidrar i mottaksapparatet av flyktninger som kommer til Europa, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.
Satsing på kvinnehelse
Det er gledelig at regjeringen øker støtten til det viktige arbeidet FNs befolkningsfond (UNFPA) gjør med 99 millioner:
- UNFPA har blitt hardt rammet av kutt fra USAs nye administrasjon, og det er veldig bra at Norge bidrar til at organisasjonen kan fortsette det viktige arbeidet med seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.
FNs kjernebidrag holdes på 2017-nivå
- Det er positivt at det over årets statsbudsjett tilføres nye midler inn til FN organisasjoner. FN-sambandet har over tid vært bekymret for nedgang i de norske kjernebidragene og tilleggsmidlene til FN. Norge er ett av landene som tradisjonelt har gitt høye kjernebidrag, sier da Silva.
Til sammen gir Norge 2,2 milliarder i kjernebidrag til FNs utviklingsprogram (UNDP), Verdens matvareprogram (WFP), FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), FN befolkningsfond (UNFPA) og FNs barnefond (UNICEF).
- Kjernebidragene er viktige for reformarbeidet og for at FN organisasjonene skal kunne iverksette effektiviseringstiltak. I tillegg er dette midler organisasjonene kan bruke der utfordringene er mest presserende og er utenfor medienes søkelys, sier da Silva.
Nøkkelord
Kontakter
Ingunn EckKommunikasjonssjef
Tel:+47 975 09 187ingunn.eck@fn.noTerje KarlsenPresseansvarlig
Tel:+47 957 99 767terje.karlsen@fn.noBilder
Om FN-sambandet
FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.
Følg pressemeldinger fra FN-sambandet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra FN-sambandet
Revidert budsjett: - Gledelig med redusert bistandskutt14.6.2022 13:39:40 CEST | Pressemelding
Det dramatisk kuttet som regjeringen foreslo for FN-organisasjonene er i stor grad reversert. Dette er viktig for arbeidet for fred, sikkerhet og menneskerettigheter, mener FN-sambandet.
DENNE UKA I FN: Stockholm+50, FN-sambandet er bekymret for klimaet og miljøet30.5.2022 13:04:38 CEST | Pressemelding
DENNE UKA I FN: Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
DENNE UKA I FN: Antallet mennesker på flukt i verden passerer 100 millioner for første gang23.5.2022 12:50:05 CEST | Pressemelding
DENNE UKA I FN: Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
DENNE UKA I FN: FN-organisasjoner reagerer på bistandskutt16.5.2022 11:52:10 CEST | Pressemelding
DENNE UKA I FN: Hver mandag ettermiddag gir vi deg informasjon om ukas viktigste hendelser i FN.
En annerledes skoletime med utviklingsministeren om uplanlagte graviditeter11.5.2022 14:48:41 CEST | Pressemelding
600 skoleelever fra hele Norge vil fredag få en annerledes skoletime med utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Elevene skal få lære mer om hvorfor det er slik at halvparten av alle graviditeter i verden ikke er planlagte og om hvilke konsekvenser dette har globalt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom