Scandic Hotels

Til kamp mot matsvinn: Tar betalt dersom du ikke spiser opp

Del

For å redusere matsvinn vil Scandic-hotellene i Norge nå ta betalt fra gjester som ikke spiser opp frokosten. Gjestene blir belastet for restematen ved utsjekk.

Scandic mener ordningen er helt nødvendig for å komme matsvinnet til livs. Frokostgjestene er nemlig de største synderne.

– Hver dag står våre kokker opp grytidlig for å lage Norges beste frokost til våre gjester. Mat laget med kjærlighet hører hjemme i magen og ikke i matavfallet, og derfor har vi nå besluttet å innføre dette som et strakstiltak, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting.

Siden 2011 har Scandic Hotels jobbet målrettet for å redusere matsvinn. Bare i 2017 kuttet hotellkjeden matsvinnet med 9,2 prosent, tilsvarende 85 tonn, men fortsatt genererer hver gjest 123 gram matsvinn. Gjennom initiativet Kutt Matsvinn 2020 har Scandic forpliktet seg til 20 prosent reduksjon innen de neste to årene.

Ifølge Malting har de gjentatte ganger forsøkt å få bukt med matsvinn, med mindre tallerkener og ved blant annet å oppfordre gjestene til å forsyne seg flere ganger. Scandic skulle gjerne vært foruten å ta seg ekstra betalt, men hensynet til miljøet må komme først.

– De fleste er klar over at Scandic serverer Norges beste frokost, og vår egen suksess med fristende og bugnende frokostbuffeer har tydeligvis ført til at magen rett og slett blir mett før øyet, forklarer Malting.

Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett mener Scandic nå tar et helt nødvendig grep.

– Jeg vil berømme Scandic for at de våger å gå foran i bransjen og ta et så tydelig standpunkt for å få gjestene til å spise opp maten sin. Nordmenn kaster hvert år 217 000 tonn mat. Skal vi redusere matsvinnet holder det ikke bare med gulrot, man må også bruke pisk, og jeg er helt sikker på at mange vil følge Scandic sitt eksempel i tiden fremover.

 Pris per tallerken med matavfall vil ligge på 105 kroner, som er tre ganger så mye som det koster å kjøpe restemat gjennom appen Too Good To Go, hvor alle norske Scandic-hoteller er tilknyttet. Det skal nemlig svi på pungen å kaste mat, men gjestene vil imidlertid få tilbud om å få med seg restene hjem. Scandic Friends-medlemmer kan velge å bli belastet for matsvinn i bonuspoeng.

 Ordningen trer umiddelbart i kraft ved alle Scandic sine norske hoteller.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Morten Malting, direktør for mat og drikke, Scandic Hotels Norge:
+47 957 66 646, Morten.Malting@scandichotels.com

Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Hotels Norge:
+47 958 41 992, KristianRoise.Dahl@scandichotels.com

Bilder

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom