Norsk Folkehjelp

Rolig start på påsken for Norsk Folkehjelps frivillige

Del

Med ti større oppdrag i løpet av palmehelga har det vært en rolig start på påsken, til tross for betydelig skredfare i store deler av landet.

- Våre grupper rundt omkring melder om mye folk i fjellet, men det har likevel ikke vært noen alvorlige hendelser så langt. Det tyder på at folk har vært flinke til å ta hensyn til forholdene, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

Norsk Folkehjelps skredmannskaper og skredledere har vært ekstra årvåken denne helga, men heldigvis har ikke skredalarmen gått så langt i påska.

- Vi har frivillige i beredskap på påskefjellet over hele landet, og vi opplever at folk gjerne spør oss om råd. Med mye snø og stor skredfare over store deler av landet, er det spesielt viktig å gjøre seg kjent med lokale forhold og lytte til erfarne fjellfolk, sier Live Kummen.

De fleste oppdragene så langt har vært skiløpere som har skadet seg på tur. De frivillige mannskapene stiller da med scooter og førstehjelpsutstyr og frakter den skadde ned fra fjellet og til ambulanse eller legevakt.

- De hendelsene vi har hatt så langt har stort sett vært forstuinger eller brudd i armer og bein hos uheldige turgåere, sier Kummen.

- Det har vært noen fantastiske dager med flott vinterføre og sol mange steder i landet, og vi er glade for å se at så mange mennesker er ute og nyter påsken, sier Kummen.

Kontakter

Ida Kroksæter, kommunikasjonsrådgiver
Mobil: 456 14 852
Epost: idakr@npaid.org

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Nuclear Weapons Ban Monitor 2019 er her16.10.2019 19:05:34 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp lanserte 16 oktober årets utgave av Nuclear Weapons Ban Monitor, på et arrangement under FNs generalforsamling i New York. Rapporten, som generalsekretær Henriette Westhrin har kalt "ei forskningsbasert vaktbikkje", måler fremgangen til en verden fri for atomvåpen generelt og FN-traktaten som forbyr atomvåpen spesielt. Den evaluerer også hvorvidt ulike staters politikk og praksis på atomvåpenområdet er i samsvar med forbudstraktaten eller ikke.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom