Norsk Folkehjelp

Jesidi-talsmann til Oslo

Del

Denne uken er Ido Baba Sheikh i Oslo for å fortelle om ISILs overgrep mot jesidiene.

Tirsdag 6. desember holdes det møte om jesidienes situasjon i Norsk Folkehjelp sine lokaler på Stortorvet klokka 13.00-15.00. Der vil både Ido Baba Sheikh og Bahar Munzir delta.

Onsdag 7. holdes det åpent møte samme sted med Ido Baba Sheikh fra klokka 18-20. Dette møtet er særlig rettet mot jesidier og kurdere i Norge.

Media er velkommen til begge møtene og kan ta kontakt med Hilde Sofie Pettersen i Norsk Folkehjelp for intervjuavtaler på telefon 47370190.

Ido Baba Sheikh jobber for å få internasjonal anerkjennelse rundt at ISILs overgrep mot jesidiene er å regne for folkemord. Ido Baba Sheikh er advokat, men har også vært redaktør for jesidienes første egne tidsskrift, Lalesh. Han har tidligere representert jesidiene både i parlamentet i Kurdistan-regionen og som rådgiver for jesidispørsmål på nasjonalt nivå i Irak. Han er også bror av jesidienes øverste religiøse leder. Nå bruker han tiden sin på å fremme jesidienes sak både internasjonalt og nasjonalt i Irak.

Bahar Muniz leder den irakiske organisasjonen Popular Development Organisation (PDO) som driver et utstrakt arbeid for å gi psykosial oppfølging og støtte de overlevende etter ISILs folkemord mot jesidiene i 2014.

Etniske og religiøse minoriteter i Irak har vært særlig utsatt for ISILs overgrep. Dette gjelder spesielt jesidiminoriteten, der flere tusen kvinner og barn har blitt kidnappet, solgt som slaver, seksuelt misbrukt og tvunget til å gifte seg med ISIL-krigere. Menn og unge gutter er massakrert.

Kvinnene som ISIL har holdt fanget – de fleste av dem jesidier – har daglig vært utsatt for grov seksuell vold. De lider av alvorlige traumer og skader, og når de kommer ut av fangenskap må det legges til rette for at de får et hjelpetilbud.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - bistand på 1% av BNI er bra- arbeidet mot covid-19 må ikke gå på bekostning av arbeidet med å styrke sivilsamfunnet.7.10.2020 13:44:35 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er fornøyd med å se at nivået på bistanden opprettholdes på 1% av BNI og utgjør 38,4 milliarder. Regjeringen viser at dette ikke er tiden for å kutte i internasjonal bistand. Kampen mot covid-19 er global og verdens land må stå sammen i den. Når flere andre land har kuttet i bistanden er Norges opprettholdelse av 1% et sterkt internasjonalt signal som vil bli lagt merke til.

Norsk Folkehjelp: Viktig å bekjempe hatkriminalitet - bra med nasjonalt kompetansesenter til støtte for alle politidistrikt7.10.2020 12:45:00 CESTPressemelding

Hatkriminalitet er et voksende problem som vi som samfunn må adressere. I dag er det bare Oslo politidistrikt som har en dedikert gruppe som jobber med hatkriminalitet. Det er derfor gledelig at regjeringen nå bevilger penger til et nasjonalt kompetansesenter som skal være til støtte for alle politidistrikt. Norsk Folkehjelp er også glade for øremerket tilskudd til forskning på feltet.

Norsk Folkehjelp: Bra med tiltak for bekjempelse av rasisme og diskriminering7.10.2020 12:35:29 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er glade for regjeringas satsing på en ny tilskuddsordning i arbeidet mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Strukturelle forhold fører til at minoriteter systematisk kommer dårligere ut enn andre deler av befolkningen, dette må bekjempes. Norsk Folkehjelp håper derfor at bevilgningen for å øke mangfoldet i arbeidslivet kan bidra til faktiske endringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom