Nets Branch Norway

Rekord i kortbruk

Del

(Oslo 5. juli 2018) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juni ble satt ny rekord i kortbruk i Norge. Bare denne måneden ble det gjennomført 175,2 millioner kortkjøp, en vekst på 4,9 prosent i forhold til juni 2017. — Aldri før er betalingskortene benyttet så flittig som i juni, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I løpet av juni ble betalingskortene benyttet til å handle for 59,7 milliarder kroner, en økning på 1,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— I juni var det også fire dager hvor det ble utført mer enn sju millioner kortkjøp. Til sammenligning skjedde dette kun én gang i juni i fjor. På fredager med mye handel blir det gjerne gjennomført rundt seks millioner kortkjøp, så sju millioner er mye, uttaler Tjore

Bankkort med BankAxept ble i juni benyttet 149,5 millioner ganger, noe som er 6,2 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 47,6 milliarder kroner.

Nærmer seg en milliard kortkjøp
Betalingskortene har i løpet av årets seks første måneder blitt brukt nesten 920 millioner ganger, en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Kortene er benyttet til å handle varer og tjenester for 304,8 milliarder kroner, noe som er 2,6 prosent mer enn det som var tilfelle etter første halvår i 2017.

— De aller fleste av oss har i dag et kort som både har den nasjonale betalingsløsningen BankAxept og en internasjonal løsning som Visa eller MasterCard. Statistikken viser at det er BankAxept-delen som benyttes ved mer enn åtte av ti kortkjøp, sier markedsdirektør Vegar Heir i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Økt vekst for kontaktløse betalinger
— De siste månedene har kontaktløse kjøp vokst med økt styrke. Vår tilstedeværelse på festivaler og arrangementer rundt i Norge begynner allerede å gi resultater, og bidrar til at stadig flere velger å tæppe kortet, utaler Heir.

I løpet av juni ble det gjennomført mer enn 2,7 millioner kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept-kort, dette er en vekst på 30,8 prosent sammenlignet med mai.

— Dette tror vi er tegn på at stadig flere forbrukere og utsalgsteder blir mer fortrolig med tæpping, avslutter Heir.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Vegar W. Heir, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 951 27 697 e-post: vh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både kommersielt og i samfunnet. Nets-konsernet har hovedkontor i København og har mer enn 4 000 ansatte i Europa. Vi hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Europa med å gjøre morgendagen litt enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom