UiO - Det teologiske fakultet

Turid Karlsen Seim er død

Del

Torsdag 3. november døde Turid Karlsen Seim etter lengre tids sykdom. Hun døde på Akerselva sykehjem, hvor hun oppholdt seg de siste ukene.

Turid Karlsen Seim (f. 1945) var en foregangsskikkelse både i akademia og kirke. Hun var den første kvinnelige dekanen ved Universitetet i Oslo, nærmere bestemt ved Det teologiske fakultet. Hun var også den første kvinnen som tok en teologisk doktorgrad i Norge (i 1990), og var professor i Det nye testamente ved Det teologiske fakultet i en årrekke. De siste åtte årene var hun leder for Det norske instituttet i Roma.

Turid Karlsen Seim var også en internasjonal kapasitet innen økumenisk arbeid, ikke minst spilte hun en viktig rolle i den luthersk-katolske dialogen. I 2015 fikk hun Norges Kristne Råds Økumenikkpris for sin innsats i tverrkirkelig arbeid.

Dekan Aud V. Tønnessen ved Det teologiske fakultet forteller at det var med stor sorg hun mottok meldingen om Turid Karlsen Seims bortgang.

-Turid var en god venn og kollega. Hun satte sitt preg på både vårt fakultet og alle andre sammenhenger hun deltok i. Turid forenet faglig tyngde med politisk teft, og derfor var hun ettertraktet i mange sammenhenger. Hun vil bli dypt savnet, sier Tønnessen.

Kontakter

Om UiO - Det teologiske fakultet

UiO - Det teologiske fakultet
UiO - Det teologiske fakultet
Blindernveien 9
0371 Oslo

228 50300http://www.tf.uio.no/

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (TF) driver forskning og undervisning innenfor teologi, kristendom, interreligiøse studier og diakonivitenskap. Ambisjonen er å være ledende i Norden innenfor disse fagfeltene. Som det eneste teologiske fakultetet ved et norsk universitet står TF i en særstilling som aktør innen akademia, kirke- og samfunnsliv.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det teologiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det teologiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det teologiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom