Frelsesarmeen

Har holdt koken siden 1901

Del

Frelsesarmeen setter ut over 150 julegryter over hele landet.

Frelsesarmeens 150 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Frelsesarmeens 150 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen

−  Takket være fjorårets bidrag i julegryta har vi nok et år hatt mulighet til å hjelpe tusenvis av mennesker med mat og klær. I tillegg har flere barnefamilier fått oppleve det å reise på ferie for aller første gang. Dette er viktige tiltak som vi vet betyr noe, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

Nasjonal dugnad

Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Hvert år settes julegryta ut på gatehjørner og torg. For mange byr den på julestemning − for andre mat, varme klær − og verdighet.

− At vi i år setter ut julegrytene første helgen i advent for 113. gang, vitner om at nordmenn har stor omtanke for andre mennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange mennesker, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

Innsamlingsrekord

I 2012 ble det satt rekord i julegryta for syvende år på rad. Det kom det inn over 28 millioner kroner i de over 150 grytene rundt omkring i Norge. Takket være givergleden, har mange fått hjelp i året som har gått. Mye av midlene fra julegrytene brukes ved Frelsesarmeens slumstasjoner og velferdssentre rundt om i landet.

− Ved Frelsesarmeens slumstasjoner ser vi hver dag mange av dem som faller utenfor i samfunnet vårt. Mennesker som trenger hjelp med mat og klær. Takket være midlene som kommer inn i julegryta kan vi hjelpe dem som trenger det mest, sier Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.

Lokale variasjoner

Når julegrytene plasseres ut kan variere lokalt. Informasjon om tidspunkt og lokasjon finnes på www.frelsesarmeen.no/julegryta. På nettsiden kan du også finne annen informasjon om julegryta.

Om Julegryta

  • Frelsesarmeens juleinnsamling.
  • Settes ut for 113. gang.
  • Bidrar med mat, klær, fyringsved.
  • Muliggjør trivsels- og velferdstiltak.
  • Over 150 gryter i Norge.
  • Innsamlingsrekord syv år på rad (2012).

Nøkkelord

Kontakter

Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, mobil: 92 09 21 42.
Silje Gjeruldsen, pressekontakt i Frelsesarmeen, mobil: 90 26 06 55.

Bilder

Frelsesarmeens 150 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Frelsesarmeens 150 julegryter settes ut første helg i advent. Foto: Frelsesarmeen
Last ned bilde

Lenker

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no
Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg saker fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frelsesarmeen

Frelsesarmeen inntar Oslo sentrum - og inviterer byen til bordet27.6.2019 05:30:00 CESTPressemelding

Når Frelsesarmeen feirer sin årlige storsamling, dekker de for første gang et 100 meter langbord, og byr byen på gratis lunsj på Youngstorget. – Frelsesarmeen er jo født i friluft, og oppdraget vårt er uløselig knyttet til å være ute blant folk. Derfor er det helt naturlig at vi nå tar vår årskongress tilbake til gata, sier kommandør William Cochrane, leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom