Brønnøysundregistrene

Mindre enn forventet

Del

– Forslaget til statsbudsjett 2014 kan innebære at noen satsingsområder i Altinn må skyves på.

Det sier fungerende direktør ved Brønnøysundregistrene, Håkon Olderbakk, etter en første gjennomgang av innholdet i regjeringens statsbudsjett for 2014. I statsbudsjettet (post 01) for 2014 er det avsatt 309 millioner kroner til drift av Brønnøysundregistrene. Inkludert i dette er tre millioner kroner til etableringen av et nytt gjeldregister ved Brønnøysundregistrene.

– Vi er selvfølgelig tilfredse med at det er satt av penger til etableringen av gjeldsregister. Dette er et arbeid som vil få høy prioritet inn i 2014. Brønnøysundregistrene er en pådriver for forenkling og effektivisering til beste for næringsliv og offentlig sektor. Den totale rammen gir oss rom for å videreføre dette arbeidet, sier Olderbakk. 

Til forvaltning av Altinn-løsningen (post 22) er det avsatt 230,2 millioner kroner. Dette er en reell nedgang sammenlignet med 2013.

– Nedgangen gjør at det kan bli krevende å møte forventningen til Altinn. Nå skal vi bruke dagene som kommer til å gjennomgå alle detaljene før vi endelig konkluderer, sier fungerende direktør Håkon Olderbakk.

Totalt bevilges det 539 millioner kroner til drift av Brønnøysundregistrene i 2014.

For ytterligere kommentarer, kontakt fungerende direktør Håkon Olderbakk, telefon 75 00 76 62, mobil 913 38 993

Om Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene
PB 900
8910 Brønnøysund

400 200 75https://www.brreg.no/presse/

Brønnøysundregistrene driver mange av landets viktigste registre og bidrar til å gi størst mulig verdiskaping i norsk økonomi og gi norske bedrifter et konkurransefortrinn. 

Brønnøysundregistrene lager og driver digitale tjenester som effektiviserer, samordner og forenkler dialogen med det offentlige for personer og virksomheter.

Følg pressemeldinger fra Brønnøysundregistrene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Brønnøysundregistrene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Brønnøysundregistrene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom