Innovasjon Norge

Deltar på FN-toppmøte om humanitær innsats

Del

Åtte norske leverandører av nødhjelpsløsninger er sammen med Innovasjon Norge og NOREPS til stede når toppledere fra hele verden møtes i Istanbul denne uka på verdens første humanitære toppmøte – World Humanitarian Summit.

Bright Products er en av de norske bedriftene som er med NOREPS på WHS. Her vises solenergilampen SunBell i bruk. Foto: Bright Products.
Bright Products er en av de norske bedriftene som er med NOREPS på WHS. Her vises solenergilampen SunBell i bruk. Foto: Bright Products.

Initiativet til toppmøtet kommer fra FNs generalsekretær Ban Ki-moon, og målet for møtet er å etablere et bredere eierskap og utforme en mer målrettet plan for internasjonalt humanitært arbeid. Bakteppet for toppmøtet er rekordhøye humanitære behov, kombinert med et stort press på ressurser, klimaendringer og flere store og langvarige væpnede konflikter som går hardt utover sivilbefolkninger. Rundt regnet 125 millioner mennesker i hele 37 land har i dag behov for humanitær bistand.

Toppmøtet, som arrangeres i Istanbul 22. til 24. mai 2016, samler statsledere, giver- og mottakerland, FN og internasjonale hjelpeorganisasjoner i tillegg til et stort antall representanter fra næringslivet. FNs generalsekretær ønsker å mobilisere for beskyttelse av sivile, konfliktløsning og bredere samarbeid på tvers av sektorer for å lindre nød og forebygge nye kriser. 

Norge med
Innovasjon Norge deltar på toppmøtet med NOREPS-nettverket (the Norwegian Emergency Preparedness System). NOREPS består av mer enn 60 norske leverandører og de ledende norske humanitære organisasjonene. De fleste av leverandørene har lang erfaring i å levere bærekraftige løsninger til FN og humanitære frivillige organisasjoner. NOREPS vil være et utstillingsvindu for et utvalg av selskapene under Toppmøtet.

- Norge er en stor givernasjon til internasjonalt nødhjelpsarbeid. Gjennom aktivt samarbeid mellom næringsliv og de humanitære aktørene i NOREPS tar vi i bruk ny teknologi og innovative løsninger som bidrar til mer effektiv respons. Samtidig utgjør FN og det humanitære markedet et betydelig potensial for et norsk næringsliv i omstilling, fremhever Vidar Ellingsen, som leder NOREPS.

Åtte norske selskaper deltar på den norske paviljongen, og de vil under møtet i Istanbul vise frem innovative produkter og løsninger innen helse, fornybar energi, husly og avansert kommunikasjonsteknologi.
De norske bedriftene som deltar er:

  • Asap-Norway  (Telemark)
  • Bright Products (Oslo)
  • Less (Oppland)
  • Norlense (Nordland)
  • W.Giertsen Energy Solutions (Bergen)
  • W.Giertsen Hallsystem (Bergen)
  • AnsuR Technologies (Oslo)
  • Maritime Robotics (Sør-Trøndelag)

-------------------------------- 

Mer informasjon kontakt:

Seniorrådgiver Ingvild von Krogh Strand, mob: + 47 959 18 943, e-post: instr@innovasjonnorge.no

-------------------------------

 
Fakta om NOREPS
NOREPS er et offentlig-privat nettverk med mandat fra det norske Utenriksdepartementet. Oppgavene er å: - Rådgi norske bedrifter om FN og det internasjonale humanitære markedet - Forhåndslagre nødhjelpsartikler og redningsutstyr - Respondere i akutte nødhjelpsoperasjoner - Stimulere til innovasjon og støtte utvikling av produkter og bærekraftige løsninger
I NOREPS-nettverket deltar Utenriksdepartementet, Norges Røde Kors og de ledende, norske humanitære organisasjonene, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og norske leverandører av varer og tjenester. Nettverket administreres av Innovasjon Norge.
Les mer på www.noreps.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bright Products er en av de norske bedriftene som er med NOREPS på WHS. Her vises solenergilampen SunBell i bruk. Foto: Bright Products.
Bright Products er en av de norske bedriftene som er med NOREPS på WHS. Her vises solenergilampen SunBell i bruk. Foto: Bright Products.
Last ned bilde
- Aktivt  samarbeid mellom næringsliv og de humanitære aktørene bidrar til mer effektiv humanitær respons, sier Vidar Ellingsen, leder for NOREPS. (Foto: Innovasjon Norge)
- Aktivt samarbeid mellom næringsliv og de humanitære aktørene bidrar til mer effektiv humanitær respons, sier Vidar Ellingsen, leder for NOREPS. (Foto: Innovasjon Norge)
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom