Google Norge

YouTube Music elsker norsk musikkvideo - dette er tiårets aller beste norske videoer

Del

YouTube Music ønsker å hylle norsk musikkvideo, og feire den viktige rollen videoformatet spiller for musikkelskere. Derfor ba vi en norsk jury se seg gjennom de 500 mest sette norske musikkvideoene på YouTube det siste tiåret, på jakt etter det aller beste som er produsert for norske artister i tidsperioden.

Og det er med stor glede at vi kan gratulere følgende ti norske musikkvideoer som de aller beste fra det siste tiåret.

  1. Karpe Diem - «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din». Regi: Kavar Sing.
  2. Susanne Sundfør - «The Silicone Veil». Regi: Luke Gilford.
  3. Karpe Diem - «Hvite menn som pusher 50». Regi: Marie Kristiansen.
  4. Todd Terje - «Inspector Norse». Regi: Kristoffer Borgli.
  5. Torgny - «Big Day». Regi: Emil Trier.
  6. Mae x Chirag - «Loff». Regi: Eivind Landsvik.
  7. Ylvis - «The Fox». Regi: Ole Martin Hafsmo.
  8. Daniel Kvammen med Lars Vaular - «Som om himmelen revna». Regi: Eivind Landsvik.
  9. Gabrielle - «5 fine frøkner». Regi: Stian Andersen.
  10. Røyksopp & Robyn - «Girl and the robot». Regi: Mike Baldwin.

Dette sier juryen: 

Om vinnervideoen «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» sier juryen følgende:

– Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» er en musikkvideo som gir seeren frysninger på ryggen og tårer i øynene. Selve låta i seg selv er en sjeldenhet i Norge: Med sine unike litterære grep, bruk av aggressive kommentarfeltkommentarer og harde politiske angrep på en av våre tidligere justisministre, skapte den hard debatt da den kom i 2015. Det er en låt det gjør vondt å høre på – samtidig som man ikke klarer å la være å høre den om og om og om igjen.

– Kavar Singhs video legger enda flere lag på kaka. Hans vakre, men forstyrrende bilder, svarte kakkerlakkøyne, og scener på utenforskap, men også glimt av lykke, er det umulig å forholde seg likegyldig til. Og når du tror du har sett alt, kommer scenen med en rasende Chirag i slakteriet, og tillegger låta, og videoen, enda en dimensjon. Det er imponerende. Og enda mer imponerende at videoen bare er en liten del av Karpes nyskapende og helt unike «Heisann Montebello»-prosjekt.

– På «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» er det blitt umulig å høre låta uten se for seg videoen. De er en enhet.

YouTube Music gratulerer vinnerne, og takke artistene, regissørene og alle som har vært med på å gi musikkelskere uforglemmelige videoer til musikken de elsker. Fagjuryen har bestått av Janne Monsen Tveit, Jakob Schøyen Andersen, Sigrid Hvidsten og Gisle Stokland.

– Elsker kreativiteten

Vi elsker å se all kreativiteten artistene legger i musikkvideoene: en visuell historie kan gi så mange ekstra lag til måten publikum opplever en sang på. Vi er veldig glade for å kunne feire norsk musikkvideo på YouTube Music, spesielt siden Norge har en så rik musikkhistorie og artister som er populære både lokalt og verden over. Fra Karpe til Susanne Sundfør (og hvem kan glemme The Fox?) har juryen valgt ut en episk liste - vi håper alle vil glede seg over dette gjensynet med norsk musikkvideohistorie på YouTube Music, sier Azi Eftekhari, YouTubes sjef for Label Relations i Europa.

YouTube Music er en strømmetjeneste for musikk som er skapt for å lytte til musikk i tillegg til å nyte musikkvideoer - slik du er vant til på YouTube fra før av. Enten du ønsker å lytte, se eller gå på oppdagelsesreise finner du musikk i alle formater på YouTube Music. Vi feirer denne helgen de ti vinnervideoene med ekstra fin plassering i appen.

God fornøyelse!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom