TV 2

Yaw blir fotballekspert i TV 2 

Del

TV 2 trapper opp satsingen på norsk fotball og signerer Yaw Amankwah (33) som ny fotballekspert.

NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah. Foto: Eivind Senneset/TV 2
NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah. Foto: Eivind Senneset/TV 2

– Det føles litt på samme måte som da jeg signerte min første proffkontrakt, en glede over å kunne jobbe med noe man elsker, sier Yaw Amankwah. 

Bergenseren har spilt for Stabæk de siste årene, men tidligere i uken ble det klart at en nakkeskade setter en stopper for hans videre spillerkarriere.

– Det er en glede å få være med på laget til TV 2. Miksen av ekstremt dyktige fagfolk foran og bak kamera er noe som både har imponert og motivert meg. Jeg har virkelig følt meg hjemme de få gangene jeg har rukket å være med så langt. Ekspertrollen er et eget fag, og jeg har fremdeles mye å lære. Da tror jeg ikke det er noe bedre sted for meg å lære enn i TV 2, sier den tidligere stopperen.

Yaw Amankwah har bred erfaring fra norsk fotball. I tillegg til Stabæk, har han spilt for Brann, Sandefjord, Tønsberg, Alta, Fana og danske Hobro.

– Yaw blir viktig for oss når vi skal øke satsingen på norsk fotball. At han har spilt på ulike nivåer i Norge er en stor fordel. Vår dekning skal handle om mer enn bare Eliteserien, sier fotballsjef i TV 2, Eystein Thue. 

Yaw kommer også til å være involvert rundt internasjonal fotball. 

– I tillegg til å ha spilt på høyt nivå, har han studert sportsmanagement og forsket på psykologi innen fotballen, med Premier League som case. Så det er ingen tvil om at Yaw tilfører oss noe nytt, fortsetter Thue. 

Yaw legger ikke skjul på at han har ambisjoner også i sin nye rolle. 

– Som ekspert ønsker jeg å være en presis formidler av innhold jeg har forberedt godt. Jeg tror de fleste kommer til å kjenne igjen personen jeg har vært som spiller i at jeg alltid vil gjøre mitt beste, og aldri gå på akkord med det jeg tror på og mener, sier Yaw Amankwah.

Kontakter

Håvard SolemSenior PR- og medierådgiver

Pressekontakt for The Voice, Drags, Gullruten, Allsang på grensen, TV 2 Sporten og TV 2s høstlansering.

Tel:+47 934 35 922havard.solem@tv2.no

Bilder

NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah. Foto: Eivind Senneset/TV 2
NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah. Foto: Eivind Senneset/TV 2
Last ned bilde
NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah (i midten) i TV 2s Premier League-studio sammen med Jan-Henrik Børslid (t.v.) og Erik Thorstvedt. Foto: Eivind Senneset/TV 2
NY FOTBALLEKSPERT: Yaw Amankwah (i midten) i TV 2s Premier League-studio sammen med Jan-Henrik Børslid (t.v.) og Erik Thorstvedt. Foto: Eivind Senneset/TV 2
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom