Testerne

yA Bank fusjonert med Resurs Bank

Del

I dag har yA Bank fusjonert med Resurs Bank. Som en følge av fusjonen er Resurs Bank ny utsteder av produktene tidligere utstedt av yA Bank. Nå er norske kredittkort- og forbrukslånkunder av tidligere yA Bank kunder av Resurs Bank.

Besluttet våren 2018 - yA Bank er fusjonert med Resurs Bank

Styrene i den nordiske forbrukerfinansieringsbankenResurs Bank AB og dets heleide norske datterselskap yA Bank AS besluttet 3. april 2018 å godkjenne en felles fusjonsplan og fusjonsrapport for en grenseoverskridende fusjon mellom de to selskapene. Fusjonen er i dag gjennomført ved at yA Bank er fusjonert inn i Resurs Bank ved registrering i det svenske Bolagsverket. Fusjonen er derfor rettskraftig gjennomført og vil dermed registreres i det norske Foretaksregisteret. Som en følge av fusjonen yA Banks rettigheter og forpliktelser er overført til Resurs Bank i samsvar med relevant svensk og norsk lovgivning. I forbindelse med gjennomføringen av fusjonen er Resurs Bank ny utsteder av produktene tidligere utstedt av yA Bank, som eksempelvis yA Visa Kredittkort og yA Forbrukslån og refinansiering.

Norske kredittkort- og forbrukslånkunder er nå kunder av Resurs Bank

Den norske virksomheten drives videre gjennom Resurs Banks norske filial. Intensjonen fra i vår var at fusjonen skal gjennomføres senest 31. desember 2018, altså er det godt innenfor tidsrammen. Dette betyr at norske kort- og forbrukslånkunder av tidligere yA Bank nå er kunder av Resurs Bank.

Vi håper fusjonen bidrar til å øke produktkvalitet og kundeopplevelsen, og ikke at dette blir det bidrag til det motsatte for norske forbrukere. Sier daglig leder i Testerne, Arild Grepstad.

Ble kjøpt for 1,58 milliarder i 2015

Den nordiske forbrukerfinansieringsbanken Resurs Bank la i 2015 1,58 milliarder kroner på bordet for aksjene i sin norske konkurrent yA Bank.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Testerne

Testerne
Testerne
Ullern Allé 41
0381 Oslo

21 94 47 34https://www.testerne.no/i-media/

Testerne ble skapt tilbake i 2012 med et ønske om å bidra til at norske forbrukere enkelt kan finne produkter som passer best til sine behov og ønsker, slik at de får mest mulig ut av sin personlige økonomi.

Derfor tilbyr vi gratis og transparente forbrukernettjeneste som er åpne for alle, hvor vi tester og sammenligninger produkter. I tillegg tilbyr vi tips og informasjon.

TESTERNE har ved flere anledninger blitt benyttet som eksperter på lån, kredittkort og forsikring av ulike mediehus som Finansavisen, Hegnar.no, Dagbladet.no, ABC Nyheter og Klikk.no.

Testerne liker å grave dypt i undersøkelsene, og gjør dermed ofte interessante og for mange overraskende funn som kan ha betydelig påvirkning på lommeboken til forbrukerne.

- Norges mest brukte lån- og kortsammenligner siden 2012. Over 600.000 nordmenn benytter seg årlig av våre tjenester.

Følg saker fra Testerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Testerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Testerne

Google Pay eller Apple Pay? Sistnevnte kan gi rentesmell22.11.2018 07:57:52 CETPressemelding

Apple Pay og Google Pay er en suksess for bankene som er med i betalingstjenestene, men du som forbruker risikerer å få en kostnadsoverraskelse fra over halvparten av kredittkortene tilgjengelig i Apple Pay. Bare kortene fra Nordea og Sbanken kommer her godt ut. Testerne mener i sin helhet at Google Pay kommer bedre ut som betalingstjeneste enn Apple Pay. Google Pay er mer tilgjengelig som betalingsløsning og vil ha et større og mer variert antall tilbydere for sin betalingstjeneste.