XPENG Norge

XPENG tyvstarter salget av G9 som får mange imponerende funksjoner

Del
Det nye flaggskipet XPENG G9 har tatt Norge med storm siden den ble presentert for første gang for bare noen uker siden. Den setter flere nye standarder, blant annet når det gjelder lading. I dag åpner salget av det som kan bli en ny norsk favoritt, når premium SUV-modellen XPENG G9 lanseres.

En samlet norsk bilpresse lot seg imponere og lovpriset bilen, utstyrsnivået, teknologien og spesifikasjonene, da bilen hadde norgespremiere på Oslo Motor Show for noen uker siden. Den elektriske SUV-en ble omtalt som skreddersydd for Norge, og det var stor interesse for hva den vil koste.

Åpner for salg etter stor interesse

– Etter flere uker med stor interesse og etterspørsel fra ivrige elbilkunder, er det gledelig å meddele at salgsstarten av XPENG G9 er fremskyndet og starter i dag, 19 desember. XPENG setter en helt ny standard i det norske elbilmarkedet, og G9 vil blant annet imponere når det kommer til ladehastighet samtidig som høydepunktene står i kø. Dette er en bil vi har stor tro på, og basert på interessen fra norske elbilkunder, ser vi virkelig frem til å komme i gang med salget, sier Claes Persson, administrerende direktør i XPENG Motors Norge.

Persson legger til at kunder som bestiller XPENG G9 før nyttår vil få en spesiell gave med på kjøpet.

– XPENG G9 er innredet som en underholdningskupé, som kan gjøres om til soverom om natten, og de som blir G9-kunder i 2022 får med den nye selvoppblåsbare madrassen (Sleeping Kit) til en verdi av 8900 kroner inkludert. Den kan benyttes til overnatting for to personer når baksetet er lagt ned og forsetene skjøvet fram.

To versjoner av G9

XPENG G9 lanseres i Norge med to versjoner, som begge er spekket med ny teknologi og førsteklasses kvaliteter.

Prisen bør gjøre G9 attraktiv for de fleste kunder som vurderer en stor, elektrisk premium-SUV. Innstegsmodellen XPENG RWD Long Range med tohjulsdrift vil koste 568.220 kroner (inkludert frakt og levering*). Toppversjonen AWD Performance med firehjulsdrift er priset til 624.220 kroner (inkludert frakt og levering*). Denne modellen er utstyrt med 21 tommers hjul mens RWD Long Range er utstyrt med 19 tommers hjul. For begge alternativene har XPENG gjort valgmulighetene enkelt for kundene.

Full av ny teknologi, og imponerende ved lading

I stedet for lange lister med dyrt tilleggsutstyr er standardutstyrsnivået høyt med funksjoner som elektrisk innfellbart hengerfeste med hengervekt på 1500 kg, tokammer luftfjæringsunderstell for optimal kjørekomfort (kun på AWD Performance), omfattende sikkerhetsutstyr, avanserte førerassistansesystemer, rammeløse dører med soft-close-teknikk, varme i alle seter og ventilerte forseter. Videre er oppvarmet frontrute, oppvarmet ratt og parkeringsassistent med 360º-visning inkludert i den lange listen over standardutstyr.

Kundene trenger bare å bestemme seg for om de vil legge til utstyrspakken «Premium Cockpit kit» til 39 990 kroner (inkl. mva.), hvor utsøkte Nappa skinnseter med massasje i fire av dem og lengdejusterbare sitteputer i både fører- og baksetene følger med. Forsetepassasjeren kan på langturer nyte maksimal komfort med mulighet for å vippe ut en egen fotskammel. Videre inkluderer pakken et enormt stereoanlegg med konsertsal-lyd som produserer hele 1940 watt med 18 høyttalere fra Dynaudio. Det er også to førerspesifikke høyttalere for navigasjonssending og telefonsamtale som toppes av en utvendig høyttaler plassert under frontstøtfangeren (inkludert høyttaler for AVAS). Totaleffekt for alle høyttalerne i bilen er 2150 watt, og dette er noe av utstyret kunder kan nyte i det som skiller seg ut som en komplett og fullastet luksus EV SUV.

Utover dette trenger kundene bare å bestemme seg for farge. Artic White er standard, mens kundene mot et lite tillegg kan få bilen levert i Graphite Grey, Midnight Black, Silver Frost eller Kaitoke Green Matte.

XPENG G9 er flaggskipsmodellen som setter en ny standard i det norske elbilmarkedet. Ladeeffekten på opptil utrolige 300 kW, som er blant de beste på elbilmarkedet i dag. Det betyr at kundene kan lade på rekordtid underveis når de er ute på tur.

Romslig luksusfølelse

XPENG G9 er en stor og romslig bil. Med en lengde på nesten 4,9 meter, en bredde på 1,94 m og en høyde på 1,67 m (1,68 m uten luftfjæring), byr G9 på et bagasjerom som svelger opptil 660/1576 liter (pluss frunk på 71 liter). 3,3 kW V2L-løsningen lar deg bruke bilens batteri til å forsyne andre enheter med strøm fra det 98 kWt store batteriet.

Bak rattet hviler en uovertruffen følelse av luksus med materialkvalitet i toppklasse. To store infotainment-skjermer hvor hver av de er 14,96 tommer lar deg betjene alle bilens funksjoner, samtidig som mange tjenester også er stemmestyrte.

Ytelsene står heller ikke tilbake for noen med prestasjoner som 0-100 km/t ned mot 3,9 sekunder og en toppfart på 200 km/t for AWD-versjonen. 551 hestekrefter sørger for et saftig dreiemoment på hele 717 Nm.

I første omgang vil G9 kun være tilgjengelig for salg fra XPENGs showroom i Bjørvika i Oslo, og de første kundebilene kommer til Norge høsten 2023.

Merk at alle spesifikasjoner er underlagt endelig typegodkjenning, og det kan forekomme endringer i den produksjonsklare modellen. Oppgitte priser er eksklusive moms og andre avgifter, som kommer i tillegg fra 1.1.2023.

*Pris for transport og leveringskostnad i Oslo er 9900 kr.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Arctic Race of Norway lanserer samarbeid med elbilprodusenten XPENG – blir verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler12.5.2023 09:23:58 CEST | Pressemelding

Oslo, 12. mai 2023 Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt med kun elektriske følgebiler XPENG stiller med 120 biler Premium-SUVen G9 skal benyttes til gjester, og G3i og P7 skal benyttes som servicebiler og rittbiler Bil i Nord skal stå for utlevering og håndtering av bilene Elbil- og teknologiprodusenten XPENG blir bilpartner for Arctic Race of Norway fra og med 2023. Dette betyr at Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt med kun elektriske følgebiler. Det er ikke bare viktig med tanke på å redusere klimagassutslippene. Det vil også gjøre Arctic Race of Norway til et utstillingsvindu for grønne idrettsarrangementer, da sykkelrittet skal vises i hele 189 land. Verdens nordligste sykkelritt jobber med å kutte utslipp Alle store idrettsarrangementer har en påvirkning på miljøet, og dette blir ekstra tydelig i verdens nordligste profesjonelle sykkelritt. Arctic Race of Norway jobber målbevisst med å kutte klimagassutslipp. En helelektrisk bilpark er et stort skr

XPENG lanserer den nye kupé-SUVen G6 på Auto Shanghai 202319.4.2023 10:37:29 CEST | Pressemelding

Ny kupé-SUV laget på SEPA2.0, XPENGs nye høyteknologiske plattform Science fiction-inspirert design med sporty linjer kombinerer dynamiske kjøreegenskaper og romslig interiør Drevet av den nyeste generasjonen av selvkjøringssystemet XNGP, programvaren Xmart OS 4.0 og X-EEA 3.5 for overlegent smarte funksjoner 800V SiC-plattform og 3C battericelle-teknologi gir svært høy rekkevidde og lynrask lading sørger for 300 km rekkevidde** etter 10 minutter med lading Shanghai, Kina – 18. april 2023: XPeng Inc, annonserte i går debuten til sin femte elbil, XPENG G6* Ultra Smart Coupe SUV, under Auto Shanghai 2023. G6* er den første produksjonsmodellen laget på selskapets neste generasjon elektriske plattform, SEPA2.0. G6 tilbyr XPENGs nyeste teknologi innen selvkjøring, interiørkvalitet, lynlading og overlegne ytelser. Den vil komme utstyrt med nyeste versjon av XNGP som er siste versjon av ADAS (Advanced Driver Assistance System) før bilen gjøres tilgjengelig for komplett selvkjøring. G6 er utvi

XPENG med nytt agentnettverk – starter først i de store byene i Norge4.4.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Elbilmerket XPENG som etablerte seg i Norge i 2020 har endret forretningsstrategi i Norge. Nå er det klart at en gruppe bilforhandlere fra Tromsø i nord helt ned til Sandnes i første omgang utgjør XPENGs nye agentnettverk med både forhandlere og servicepunkter. Samtidig er det klart at XPENG Norge blir en fullverdig bilimportør med medlemskap i Bilimportørenes Landsforening (BIL) og Norges Bilbransjeforbund (NBF).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom