WWF og NOF krever at Davvi vindkraftverk ikke bygges
Det planlagte vindkraftverket vil ødelegge villmark og true det sårbare dyrelivet i området.

Norsk Ornitologisk Forening (NOF) og WWF i Norge og Finland krever at det planlagte Davvi vindkraftverk i Finnmark ikke bygges.
I et brev til Energi- og miljøkomiteen på Stortinget, med kopi til olje- og energiminister Tina Bru, vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund og sametingspresident Aili Keskitalo, redegjør organisasjonene for hvilke verdifulle naturverdier som står på spill.
– Vi trenger mer fornybar energi for å erstatte kull, olje og gass. Men vi må samtidig klare å ivareta verdifull natur. Davvi vindkraftverk vil ødelegge villmark og true sårbart dyreliv. Det må derfor ikke bygges, sier fungerende miljøpolitisk leder Else Hendel i WWF Verdens naturfond.
NOF påpeker at bestandene av fjellfugler har gått ned med ti prosent siden årtusenskiftet. Et vindkraftverk her kan få store konsekvenser for fremtiden til fuglene i området.
– Å forringe levevilkårene deres gjennom høye utslipp og klimaendringer, for så å industrialisere den samme naturen, er paradoksalt og makabert. De sjeldne artene som her blir skadelidende, tilsier at prosjektet må legges bort umiddelbart. Vi bygger ikke ned Europas siste villmarker – den tiden er forbi, sier naturvernrådgiver Martin Eggen i NOF.
WWF i Finland er enige.
– Vi er alvorlig bekymret for vindkraftverkets påvirkning på de truede arktiske artene også på finsk side. Vi har lagt ned mye innsats i det internasjonale samarbeidet for å redde bestandene av dverggås og fjellrev. Et vindkraftverk vil true den positive utviklingen, sier Petteri Tolvanen, leder for naturmangfoldsprogrammet i WWF-Finland.
Nøkkelord
Kontakter
Else Hendel
Fungerende miljøpolitisk leder, WWF Verdens naturfond
974 23 495
ehendel@wwf.no
Martin Eggen
Naturvernrådgiver, Norsk Ornitologisk Forening
905 65 108
martin@birdlife.no
Bilder




Dokumenter
Om WWF Verdens naturfond
WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi er alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.
Følg saker fra WWF Verdens naturfond
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra WWF Verdens naturfond
Nå kommer ulvesaken opp til Høyesterett1.3.2021 08:28:03 CET | Pressemelding
Etter mer enn tre år i rettssystemet, skal WWFs søksmål mot staten i ulveforvaltningen nå til landets høyeste rettsinstans. – Det er naturens rettssikkerhet som skal prøves for domstolene, sier generalsekretær Karoline Andaur.
16 millioner kroner til arbeid for naturen2.2.2021 15:41:49 CET | Pressemelding
Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet bidro med 16 225 195 kroner til WWFs arbeid i siste halvdel av 2020.
Lanserte nytt nasjonalt plastsmart-nettverk28.1.2021 15:29:18 CET | Pressemelding
Norge er blant verstingene i Europa på plastforsøpling. For å komme problemet til livs, lanserer WWF Verdens naturfond et nasjonalt nettverk i samarbeid med flere kommuner og næringslivsaktører.
Norge får internasjonal kritikk for oljebrune krisepakker27.1.2021 08:06:14 CET | Pressemelding
Norge er nest verst i klassen i en ny rapport som sammenligner koronakrisepakkene i de arktiske landene, og effektene på klima, miljø og nye grønne jobber.
Enorme skogsområder rasert på få år13.1.2021 11:16:59 CET | Pressemelding
Den globale avskogingen fortsetter i et alarmerende tempo, ifølge en fersk WWF-rapport. Det medfører en høy risiko for nye pandemier, og setter både planeten, dyr og mennesker i fare.
H.M. Kongen blir høy beskytter for WWF Verdens naturfond28.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding
Samme år som WWF i Norge fyller 50 år, har H. M. Kongen takket ja til å være beskytter for organisasjonen.
Ti ulver som ikke truer beitedyr skal skytes21.12.2020 19:05:37 CET | Pressemelding
To revir innenfor ulvesonen kan felles under lisensjakten som starter 1. januar. – Nok en gang er vi vitne til at truet og totalfredet natur er fritt vilt, sier Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom