Norges Kampsportforbund

Wushu/Kung Fu NM: Historisk kongepokal til MMA-utøver

Del
Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu) ble arrangert på Aquarama i Kristiansand. I den åpne kampgrenen sanda deltok det utøvere fra flere ulike kampsporter og for første gang i norsk idrettshistorie vant en Mixed Martial Arts-utøver kongepokalen.

Torpal Merjoev (18) fra Spartacus MMA Idrettslag på Vennesla dominerte sine kamper frem til gullet i herrenes -80 kg-klasse og juryen var enstemmige i valget av årets kongepkalvinner som stevnets beste utøver.

- Merjoev er blant de største kampsporttalentene vi har sett i Norge den senere tid. Som nyfylt 18-åring kunne han velge mellom å gå i junior eller seniorklassen og valgte å gå mot betraktelig eldre motstand. Det viste seg å være et klokt valg, da han overbeviste stort blant rutinerte seniorutøvere, sier stevnets hoveddommer Kim Gibson.

Se hele resultatlisten fra stevnet her.

Vellykket arrangement

Den lokale arrangørklubben Lauvåsen IF Martial Arts leverte et strålende arrangement i Kristiansands storstue. Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu - samlebetegnelse for kinesisk kampsport) var grunnet pandemien det første siden 2018, samt det første siden 2011 der det ble utdelt kongepokal.

Finaleshowet bød på mange spennende kamper mellom utøvere fra forskjellige kampsporter i det åpne kampregelverket sanda og det var god stemning i hallen.

Siste forberedelse til EM

For Milos Joksimovic (24) fra Oslo Wushuklubb ble NM en viktig oppkjøring da han som eneste norske utøver skal til EM i Hellas 10.-16. november. Joksimovic som konkurrerer i oppvisningsgrenen taolu tok hjem hele tre gull og ble kåret til årets beste wushu taolu-utøver.

Video fra finaleshowet lastes fortløpende opp på kampsportforbundets YouTube-kanal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom