Norges Kampsportforbund

Wushu: To norske medaljer på første dag i online-EM

Del

Som en følge av korona-epidemien ble årets EM i wushu, som var planlagt arrangert i Moskva, avlyst. Det europeiske wushu-forbundet ønsket allikevel å gi utøvere av kinesisk kampsport over hele Europa et konkurransetilbud, og i dag ble derfor online-EM i wushu innledet. Totalt deltar seks norske utøvere i mesterskapet. Allerede på mesterskapets første dag markerte den norske troppen seg, med sølv til Sophia Abramowski (12) og bronse til Jonas Thorsen Loe (17).

Fra venstre: Wushu-utøvere Lara Kutluca, Sophia Abramowski og Jonas Loe fotografert på tidligere stevne. Foto: Kim Gibson/Privat.
Fra venstre: Wushu-utøvere Lara Kutluca, Sophia Abramowski og Jonas Loe fotografert på tidligere stevne. Foto: Kim Gibson/Privat.

Mesterskapet som nå arrangeres er det første online-EM i wushu noensinne. Som en følge av korona-restriksjonene har online-stevner blitt avholdt med stort hell i karate og taekwondo, og også for kinesisk kampsport har konkurranser på nett vist seg å være populært: Totalt deltar 505 utøvere fra 25 nasjoner i dette historiske første online-europamesterskapet.

Passer perfekt som online-konkurranser
Wushu er Kinas nasjonalidrett, og moderne wushu er i dag en stor internasjonal idrett med over 140 organiserte medlemsnasjoner i det internasjonale forbundet, og 200 millioner utøvere verden over. Internasjonalt konkurreres det i to grener; taolu og sanda.

– Taolu er en oppvisningsform hvor man utfører kinesiske kampteknikker og akrobatiske momenter, og denne konkurranseformen er svært godt egnet for online-stevner. Taolu er også tatt opp som ny gren på programmet for ungdoms-OL 2022. I Norge har vi et lite men svært aktivt wushu-miljø, og flere norske utøvere har markert seg med både medaljer og topp 10-plasseringer i EM og VM de siste årene. Dette er en enorm prestasjon, gitt wushus størrelse internasjonalt, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Mesterskapet som i dag ble innledet vil foregå over 10 dager, og består av EM i både taiji og wushu. Taiji er indre stiler, mens moderne wushu er sportsvarianten som er godkjent av IOC. Konkurransen gjennomføres ved at utøverne må sende inn sine gjennomførte mønstre til det europeiske wushu-forbundet. Filmer og resultater legges fortløpende ut på European Wushu Kungfu Federations Facebook-side, slik at alle kan følge med.

Dedikerte og talentfulle

På EMs første dag var det altså Jonas Loe og Sophia Abramowski som utmerket seg av våre norske utøvere, og kunne notere seg for henholdsvis bronse og sølv. Loe, som representerer klubben Sangrow Kwan, tok sin bronse i klassen indre håndform junior. Abramowski, som representerer klubben Oslo Wushu Team, tok sølv i klassen indre håndform kadett.

De norske utøverne har de siste månedene nedlagt betydelig innsats for å tilpasse treningen til gjeldende restriksjoner. Innsatsen har imponert landslagstrener Kim Gibson, som trener både det norske og svenske landslaget.

– De siste årene har jeg som landslagstrener hatt gleden av å jobbe med en gruppe svært dedikerte og talentfulle utøvere – mange av dem svært unge. Den siste perioden har vært krevende for alle, også idrettsutøvere, og fleksibiliteten og positiviteten jeg har sett hos våre unge utøvere har vært inspirerende. Jeg er ikke overrasket over at Sophia og Jonas i dag har tatt medalje, da disse imponerte senest under Latvia Open i mars, hvor begge tok to individuelle medaljer. Det å delta i online-konkurranser er nytt for oss alle, og jeg vet at utøverne har fulgt spent med utover formiddagen mens resultatene har blitt lagt ut. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen av mesterskapet, forteller Gibson.

Både Jonas og Sophia, samt resten av troppen, har flere medaljersjanser i resten av mesterskapet – Abramowski konkurrerer allerede i morgen.

Den norske troppen i online-EM:

 • Sophia Abramowski (Oslo Wushu Team)
 • Lara Kutluca (Oslo Wushu Team)
 • Sebastian Garau (Oslo Wushu klubb)
 • Jonas Thoresen Loe (Sangrok Kwan)
 • Milos Joksimovic (Oslo Wushu klubb)
 • Øyvind Garau (Oslo Wushu klubb)

Oversikt over hvilken klasser de norske utøverne skal konkurrere i:

TAIJI:

 • Indre håndform kadett: Sophia Abramowski
 • Indre håndform kadett: Sebastian Garau
 • Indre håndform junior: Jonas Thoresen Loe
 • Taiji våpen senior: Milos Joksimovic
 • Indre våpenform kadett: Sophia Abramowski
 • Indre våpenform veteran: Øyvind Garau

WUSHU:

 • Changquan håndform senior: Milos Joksimovic
 • Nanquan håndform kadett: Lara Kutluca
 • Nanquan håndform kadett: Sebastian Garau
 • Jianshu sverd senior: Milos Joksimovic
 • Nandao sabel junior: Jonas Thoresen Loe
 • Taijijian tai chi sverd: Sophia Abramowski

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Wushu-utøvere Lara Kutluca, Sophia Abramowski og Jonas Loe fotografert på tidligere stevne. Foto: Kim Gibson/Privat.
Fra venstre: Wushu-utøvere Lara Kutluca, Sophia Abramowski og Jonas Loe fotografert på tidligere stevne. Foto: Kim Gibson/Privat.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO MØNSTER: NYTT GULL TIL NINA BANSAL11.5.2020 12:17:10 CESTPressemelding

Forrige uke arrangerte World Taekwondo Europe (WTE) sin første online-konkurranse i taekwondo mønster. Fem norske utøvere deltok, og landslagstrener og utøver Nina Bansal tok gull i sterk konkurranse mot utøvere fra hele verden. Online-konkurranser har blitt etablert av flere aktører nå i korona-perioden, og stevnene viser stor interesse for å konkurrere hos utøvere verden over. I stevnet avholdt av det europeiske taekwondoforbundet forrige uke deltok hele 1200 utøvere fra 75 nasjoner.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom