World Dog Alliance

World Dog Alliance: Amerikanske lovgivere støtter avtale som forbyr spising av hunder og katter

Del

Kort tid etter innsettelsen er Biden i gang med å gjøre flere endringer i utenrikspolitikken for å gjøre USA til en verdensledende nasjon igjen.

To representanter som jobbet for å innføre et forbud mot hunde-og kattekjøtt i USA i 2018, delte sine tanker med World Dog Alliance rundt den nye Biden administrasjonen og forventningene rundt en internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter.

I den amerikanske kongressen har representant Alcee Hastings vært en viktig pådriver i kampen mot å forby hunde-og kattekjøtt. Han har lagt frem et lovforslag som fordømmer spising av hundekjøtt, og oppfordret USA til å bli en internasjonal rollemodell ved å innføre et forbud. I September 2019 mottok Hastings “The Golden Dog Award” av Genlin, grunnleggeren av WDA, som en annerkjennelse for hans bidrag til dyrevelferd.

Hastings er opptatt av den banebrytende fremgangen WDA har hatt i Kina og Japan, og spesielt det nylige forbudet mot hunde- og kattekjøtt i den kinesiske byen Shenzhen.

- “Shenzhen ble den første kinesiske byen som forbød handel av hunde-og kattekjøtt. Dette er et steg i riktig retning fordi Shenzhen historisk har vært en by som har innført pilotreformer som senere har blitt innført i resten av landet. Jeg oppfordrer Kina og alle land med lignende praksis å iverksette et forbund mot handel av hunde-og kattekjøtt sa Hastings.

Representant Rodney Davis mottok også the Golden Dog Award. Han er en hundeelsker og en viktig pådriver for dyrevelferdslover i USA. Han mener at det er positivt at 34 Japanske lovgivere sammen undertegnet en forespørsel til statsminister Suga Yoshihide, som oppfordret statsministeren til å innlede samtaler rundt en internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter og uttalte:

- "Jeg er glad for å se at andre globale ledere er mer engasjerte og jobber mot å få en slutt på forbruk av hunde-og kattekjøtt".

- “Jeg håper denne internasjonale avtalen blir prioritert av Biden administrasjonen, og er optimistisk og håper at dette kan bli et viktig punkt på agendaen for fremtidige handelsavtaler som vil styrke handelssamarbeidet med andre land”.

I februar 2020 samlet de 30 representanter fra både det demokratiske og republikanske partiet for å medunderskrive en forespørsel til tidligere president Donald Trump. Forespørselen oppfordret ham til å støtte den internasjonale avtalen og forbudet mot spising av hunde-og kattekjøtt med WDA i spissen. Brevet ble besvart av Sonny Purdue, USA’s tidligere landbruksminister som ytret regjeringens fulle støtte i forbindelse med inngåelsen av den internasjonale avtalen i USA, Kina og Japan. 

Det er viktig at andre land jobber sammen for å øke bevisstheten rundt dette problemet, slik at man får offentlig støtte for å få slutt på forbruk av hunde- og kattekjøtt".

- Representant Rodney Davis

"The World Dog Alliance har min fulle støtte i innsatsen mot å oppfordre regjeringene i USA, Kina og Japan til å undertegne den internasjonale avtalen, og jeg er en del av denne innsatsen".

- Representant Alcee Hasting

Genlin har tro på Biden administrasjonen.

- “President Biden har lovet å gjennopta Parisavtalen, og bringe tradisjonen med å ha kjæledyr, eller "First Pets” i det hvite hus. Dette viser hvor mye han bryr seg om dyrevern og miljøet. Jeg håper han inkluderer den internasjonale avtalen som forbyr spising av hunder og katter når han diskuterer Parisavtalen med ledere fra andre land. På den måten kan verden samarbeide om å forbedre dyrevern og miljøvern.

Bilder

Lenker

Om World Dog Alliance

World Dog Alliance
World Dog Alliance
55 King Yip Street
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

+852 2519 6366https://www.worlddogalliance.org/

World Dog Alliance (WDA) jobber for å få stanset all spising av hund i hele verden. Hele 30 millioner hunder som slaktes hvert år i asiatiske land for kjøttet sitt, ofte på grusomt vis. I tillegg er 70% av hundene som slaktes som mat stjålne kjæledyr.

WDA jobber for klar lovgiving som forbyr praksisen i alle land, spesielt i Asia. Et helt tydelig norsk forbud er et viktig symbol og steg på veien mot et verdensdekkende forbud.   

Følg pressemeldinger fra World Dog Alliance

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra World Dog Alliance på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra World Dog Alliance

Lovforslag rundt kjæledyr får ny oppmmerksomhet19.3.2021 18:27:15 CET | Pressemelding

Blant alle lovforslagene som ble lagt frem i Kinas «Two Sessions», 4. mars 2021, var et av de mest populære forslagene «The Establishment of Companion Animal Protection and Management Act». Forslaget ble introdusert av NPC-nestleder Chen Zuo-Dong. Populariteten rundt loven viser at offentligheten er engasjert og opptatt av dyrevern. Responsen NPC nestlederen Chan Yung (Hong Kong) fikk fra The Central Spiritual Civilization Construction Guiding Office viser også at regjeringen er positive til forslaget om å forby spising av hunder og katter. Genlin, grunnleggeren av World Dog Alliance (WDA) ønsker prosessen velkommen. - Diskusjonen rundt kjæledyr blir vurdert av det Kinesiske kommunistpartiet som tyder på at diskusjonen har nådd et nytt nivå. Jeg tror at Kina snart vil forby spising av hunde-og kattekjøtt og vil ta et stort steg i riktig retning. Nestlederen og viseformann for den demokratiske alliansen for forbedring og fremgang i Hong Kong, Chan Yung la frem forslaget om å forby spisi

Underskriftskampanje for internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter får internasjonal oppmerksomhet19.2.2021 20:08:19 CET | Pressemelding

I 1973 ble the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) etablert i Washington D.C, USA. Med 178 stater som medlemmer, er det en av de viktigste internasjonale avtalene i verden. Den siste tiden har en annen internasjonal avtale for dyrevern og beskyttelse av kjæledyr blitt løftet frem av World Dog Alliance (WDA).

Kan bushmeat forbudet forhindre en ny COVID-bølge?19.2.2021 19:22:57 CET | Pressemelding

Mens folk flest er opptatt av å bekjempe Pandemien, har COVID vaksinene gitt håp for at 2021 blir bedre. Er forbudet mot såkalt ‘bushmeat’ i Kina og enkelte deler av sørøst Asia nok for å stoppe spredningen av viruset? The World Dog Alliance har oppdaget at hunde-og kattemat er blitt det nye ‘eksotiske’ kjøttet i land som Vietnam, Kambodsja og Kina de siste månedene som kan medføre en enorm risiko i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom