Wizz Air

Wizz Air lanserer klimakompensasjon i samarbeid med norsk selskap

Del

Passasjerer kan nå beregne klimaavtrykket og støtte eksterne klimaprosjekter.

OSLO, 9. november 2020: Wizz Air, Europas raskest voksende og grønneste flyselskap*, har lansert klimakompensasjon som en del av sitt engasjement for å redusere utslipp. Dette betyr at passasjerer kan beregne klimaavtrykket av reisen sin og kompensere for utslippene som følger med. Tiltaket gjennomføres i samarbeid med det norske teknologiselskapet CHOOSE, og gir muligheten for å støtte klimaprosjekter med stor innvirkning over hele verden.

Ved å legge inn reisen i vår klimakalkulator på wizzair.com, kan passasjerer enkelt beregne og kompensere for flyets karbonutslipp. Deretter kan passasjerene gjennomføre en betaling som reflekterer eget klimaavtrykk, og motta et sertifikat i retur.

Wizz Air støtter allerede to verifiserte utslippsreduserende prosjekter; “The International Small Group and Tree Planting Program (TIST)” i Uganda, og “Pichacay Landfill Gas to Renewable Energy Project” i Ecuador. Begge prosjektene er sertifisert av Verified Carbon Standard.

Marion Geoffroy, Chief Corporate Officer i Wizz Air, sier: “Vi streber etter å være det grønneste flyselskapet og jobber hardt for kontinuerlig å redusere vårt klimaavtrykk. Gjennom et bredt spekter av bærekraftsinitiativer er vi stolte over å ha blant de laveste utslippene i den europeiske luftfartsindustrien. Vi er glade for å samarbeide med CHOOOSE, som gjør det mulig å tilby klimakompensasjon til våre passasjerer. En moderne flyflåte, en rekke drivstoffbesparende tiltak, maksimering av passasjerens last, et rutenett som gjør at vi unngår unødvendige mellomlandinger og de lette materialene som brukes i kabinen, sørger for at Wizz Air er det beste og grønneste valget passasjerer kan ta når de flyr.”

* Wizz Airs karbondioksidutslipp var det laveste blant europeiske flyselskaper i FY2019 (57,2 gr / km / passasjer)

Kontakter

Paulina Gosk / Andras Rado; Wizz Air Group; communications@wizzair.com

Bilder

Lenker

Om Wizz Air

Wizz AirWizz Air er det raskest voksende og grønneste* europeiske lavprisselskapet. Selskapet operer en flyflåte bestående av 134 Airbus A320- og A321-maskiner. Vårt team med dedikerte ansatte opprettholder en utmerket service og lave priser på våre flygninger. Det gjorde oss til det foretrukne flyselskapet for 40 millioner passasjerer i budsjettåret F20, som ble avsluttet 31. mars i år. Wizz Air er oppført på aksjebørsen i London, under tickeret WIZZ. Selskapet ble nylig kåret til et av verdens ti sikreste flyselskaper av airlineratings.com, og «2020 Airline of the Year» av ATW.

Om CHOOOSE

For å garantere for effekten av klimakompensasjonen har WIZZ inngått et samarbeid med teknologiselskapet CHOOOSE ™. CHOOOSE har hovedkontor i Oslo, Norge, og leverer en plattform som gjør det mulig for enkeltpersoner og organisasjoner å få kontakt med de beste klimaprosjektene rundt om i verden.

Følg pressemeldinger fra Wizz Air

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Wizz Air på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Wizz Air