Altibox

Wilhelmsen og Altibox gjør godstrafikken smartere

Del

Nå er det slutt på manuelle excel-ark for å ha kontroll på utstyr og containere som fraktes rundt omkring. Trådløse sensorer skal gjøre godstrafikken enklere og mer miljøvennlig.

Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere. (Foto: Wilhelmsen).
Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere. (Foto: Wilhelmsen).

Wilhelmsen-gruppen har nå inngått et samarbeid med Altibox om fremtidens utbygging og utrulling av IoT-nettverk og tjenester. Gjennom selskapet Lora IoT AS vil Wilhelmsen levere tjenester som lar ekspeditører overvåke og optimalisere driften.  

Ved å benytte seg av Altibox’ landsomfattende sensornettverk, kan store mengder data hentes inn på en enkel måte og forbedre sporing og logistikk. De trådløse sensorene kan overvåke mange variabler, som for eksempel tilstanden til en maskin, miljømessige beregninger eller plasseringen av en vare eller eiendel. Disse dataene kan igjen eksempelvis brukes til å utføre forebyggende vedlikehold. 

NorSea implementerer nå den nye teknologien på sin base i Dusavik i Stavanger til kontroll og utnyttelse av selskapets godstraller, som en del av prosjektet med å gjøre alle deres baser digitale. Planen er å installere sensorer på alle NorSea sine baser i Norge i løpet av 2021. 

- Samarbeidet mellom Wilhelmsen og Altibox vil gjøre det mye enklere å ha oversikt og kontroll på hvor godset befinner seg. Dette gir store effektiviseringsfordeler og bidrar også til å redusere unødvendig transport, som igjen er godt for miljøet, sier Senior Project Manager Jon Helge Ulstein i Wilhelmsen-gruppen. 

- Vi har bygget ut og drifter et nasjonalt sensornettverk som Wilhelmsen nå tar i bruk for å levere kostnadseffektive og veltestede løsninger. Sensornettverket gjør det mulig å innhente store mengder data og kan brukes til å legge til rette for bedre tjenester og utvikle nye tjenester for bedrifter, kommuner og innbyggere, sier direktør for strategi og forretningsutvikling i Altibox, Ane Marte Hausken.  

Nøkkelord

Kontakter

Torbjørn Nilsen
Prosjektleder Sensortjenester, Altibox.
Mobil: + 47 934 88 392

Jon Helge Ulstein
Senior Project Manager, Wilhelmsen
Mobil: + 47 957 78 421

Bilder

Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere. (Foto: Wilhelmsen).
Ved hjelp av sensorteknologi og trådløse signaler skal Altibox og Wilhelmsen gjøre godstrafikken smartere. (Foto: Wilhelmsen).
Last ned bilde

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox er et datterselskap i Lyse-konsernet og har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Altibox har i dag over 200 ansatte og har hovedkontor i Stavanger. Altibox’ landsomfattende sensornettverk er basert på LoRaWAN-teknologi hvor man sender og mottar data trådløst i et eget frekvensområde over store avstander. Sensorene krever lite strøm og har derfor lang batterilevetid. Sensornettverket er et godt alternativ til mobilnett for overføring av data og dekker over en million norske husstander.

Om Wilhelmsen:
Wilhelmsen-gruppen ble grunnlagt i 1861 og opererer det største maritime nettverket i verden, med over 2200 lokasjoner. Vi leverer ledende produkter og tjenester til over halvparten av verdensflåten, og tilbyr også mannskap for de største og mest komplekse skipene på havet. Med tusenvis av kollegaer i mer enn 70 land, tar vi kompetanse, bærekraft, innovasjon og unike kundeopplevelser et steg videre.

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom