Avinor

Widerøes nye jetfly Embraer E 190-E2 er i rute

Del

I dag ble snoren klippet på Flesland da Widerøe startet verdens første kommersielle ruteflygning med den nye generasjonen Embraer-jetfly.

Lufthavndirektør på Bergen lufthavn Aslak Sverdrup og administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.
Lufthavndirektør på Bergen lufthavn Aslak Sverdrup og administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.

Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe beskriver satsingen som en ny epoke for flyselskapet.

Aslak Sverdrup lovet å bidra til suksess gjennom trygge og effektive operasjoner på Bergen lufthavn, og ikke minst gjennom aktiviteter for å fylle flyene. Han sa blant annet - Gode, relevante direkteruter inn til Bergen bidrar med passasjerer som vil se Vestlandet, fjordene og vil reise videre nordover. Etableringen av to nye basefly med teknisk base tilfører lufthavnen og regionen nye arbeidsplasser. I tillegg til dette gir ringvirkningene av de nye rutene et betydelig bidrag til verdiskapningen i regionen og for Norge totalt sett.

Åpningen av den aller første ruteflygningen ble markert med Fana mannskor, taler og kake til gjestene ved gate B18 på Bergen lufthavn i dag. Presse, representanter fra flyprodusenten og motorprodusenten, og spesielt inviterte gjester fra regionen var tilstede.

Embraer E190-E2 går mellom Bergen og Tromsø, samt Bergen og Bodø. Nå blir det enklere for de tilreisende å oppleve både Vestlandske fjorder og nordlyset i Tromsø i en reise. Widerøe satser i tillegg på å fly inn opplevelsesreisende fra Hamburg, München, Billund og Gøteborg, direkte til Bergen.


Widerøe har bestilt tre Embraer E-190-E2. I tillegg er det inngått en opsjonsavtale om ytterligere tolv fly.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lufthavndirektør på Bergen lufthavn Aslak Sverdrup og administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.
Lufthavndirektør på Bergen lufthavn Aslak Sverdrup og administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Besøk presserommene til våre flyplasser:

Oslo lufthavn  |  Følg

Bergen lufthavn Flesland  |  Følg

- Avinors offentlige journal

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom