Den Norske Opera & Ballett

Wagner tilbake i Operaen

Del

10. og 13. september framfører Operaorkestret og tre sterke solister 1. akt av Richard Wagners Valkyrien som konsert.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Nibelungenringen handler om den store kampen mellom makt og kjærlighet. Den består av fire operaer, som spenner over 15 timer. Samtidig består den av mange små historier, én av dem i Valkyriens første akt – som ofte har blitt framført alene, i konsertform.

– Vi møter Siegmund og Sieglinde som umiddelbart trekkes mot hverandre. Men dette er noe større enn en forelskelse; det handler om å oppleve å høre til et sted, hos noen og i noe. Og denne grunnleggende menneskelige erfaringen av tilhørighet – av det store i det lille – får vi ta del gjennom Wagners ubeskrivelig vakre musikk, sier operasjef Randi Stene.

Den svenske sopranen Elisabet Strid synger rollen som Sieglinde, mens Michael Weinius er Siegmund. I rollen som Hunding er Nasjonaloperaens egen Jens-Erik Aasbø. På scenen står også Operaorkestret og den musikalske ledelsen er ved Patrik Ringborg.

Nøkkelord

Kontakter

For intervju, anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad.
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom