Volkswagen

Volkswagenkonsernet starter pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter

Del

Volkswagenkonsernet setter nye standarder for utvikling, testing og produksjon av den fremtidsrettede batteriteknologien i Tyskland. Bare i Salzgitter skapes det 1000 nye arbeidsplasser innen 2023/2024: 300 i Volkswagens utviklingssenter med pilotlinje, og 700 i fellesforetaket med Northvolt. Mer enn en milliard euro investeres i Volkswagensgruppens battericelleaktiviteter i denne perioden.

Volkswagenkonsernet har startet pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter
Volkswagenkonsernet har startet pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter
  • Pilotlinje for battericeller åpnet ved Volkswagenkonsernets "Center of Excellence" i Salzgitter
  • Volkswagen bygger opp kompetanse på utvikling og produksjon av battericeller i Tyskland
  • "Gigafactory" skal bygges på samme sted, sammen med Northvolt. Produksjonsstart 2023/2024.
  • Fra 2020 skal en pilotlinje for resirkulering av batterier tas i bruk
  • Styremedlem i Volkswagengruppen, Dr. Stefan Sommer: – Volkswagen bygger raskt og målrettet opp kompetansen på battericeller i Tyskland
  • Leder av "Volkswagen Group Components", Thomas Schmall: – På vei til å bli en verdensledende produsent av e-komponenter

 

23.september 2019 åpnet et pilotanlegg for battericelleproduksjon ved Volkswagengruppens "Center of Excellence" i Salzgitter. Her skal rundt 300 eksperter utvikle, teste og drive frem innovative løsninger for produksjon av litium-ion batteri. Volkswagen investerer mer enn 100 millioner euro bare i første del av oppbyggingen av egen utviklings- og produksjonskompetanse.

I tillegg kommer investeringer i størrelsesorden rundt 900 millioner euro, som Volkswagen stiller til disposisjon for 50/50-fellesforetaket sammen med Northvolt. Formålet er byggingen av en 16 GWh "Gigafactory" i Salzgitter, som starter i 2020. Produksjonsstart er planlagt til slutten av 2023/begynnelsen av 2024. Dette selvstendige foretaket vil skape 700 arbeidsplasser i sin første fase.

– Samlingen av utvikling, testing og pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter er en ny milepæl i den omfattende e-offensiven til Volkswagengruppen, sier Dr. Stefan Sommer, styremedlem med ansvar for anskaffelser i Volkswagengruppen. – Ved å samle battericellekompetansen i dette anlegget, sikrer vi at vi selv driver utviklingen av denne nøkkelkomponenten i elektrifiseringen fremover, utvikler nye standarder, og raskt kan sette dem i serieproduksjon, fortsetter Sommer.

Derfor har Volkswagengruppen også opprettet battericeller som et eget forretningsområde under "Volkswagen Group Components". Målet er å forbedre batteriene for de kommende e-modellene, sammen med underleverandører. Dette dreier seg om mer kapasitet for bedre rekkevidde, reduksjon av sjeldne råvarer og optimering av bærekraftige produksjonsprosesser, og resirkulering av batterisystemer.

– Vi utvikler og produserer allerede i dag styringselektronikk, batterisystemer, elektriske motorer og ladesystemer, og bygger opp kompetanse på resirkulering, sier Thomas Schmall, leder av "Volkswagen Group Components". – Med integreringen av battericeller som forretningsområde i "Volkswagen Group Components", er vi på vei til å bli en verdensledende produsent av e-komponenter, fortsetter Schmall.

Frank Blome skal lede Volkswagengruppens "Center of Excellence" for battericeller. Han sier: – Åpningen av pilotlinjen er et viktig steg på veien mot å bygge en «Gigafactory» i Salzgitter. Vi vil på kort tid få mer inngående kunnskap om produksjonsprosessen. Det er viktig for å forme fremtidige utviklinger, og dermed sikre ytelser, kostnader og kvalitet. Erfaringene vi høster her, vil også hjelpe oss til å beherske hele verdikjeden, fra råvarer via produksjon til resirkulering.

Et pilotanlegg for resirkulering av batterier er også under bygging ved Volkswagengruppens anlegg i Salzgitter, og skal tas i bruk i 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Volkswagenkonsernet har startet pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter
Volkswagenkonsernet har startet pilotproduksjon av battericeller i Salzgitter
Last ned bilde
Thomas Hoffmann og Frank Blome
Thomas Hoffmann og Frank Blome
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for niende året på rad i 2018. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom