Volkswagen

Volkswagen har allerede bygget 200 ID.3

Del

Volkswagens fabrikk i Zwickau bygges om til å bli den største produksjonsenheten for elektriske biler i Europa, helt etter tidsplanen. Førserieproduksjonen av ID.3 er allerede i gang – mer enn 200 biler er allerede produsert.

  • Ombyggingen av Zwickau til ren elbilfabrikk går etter planen
  • Produksjonen av ID.3 starter som planlagt mot slutten av året
  • I midten av juni innledes den intensive fasen av produksjonsforberedelsene
  • Volkswagens toppleder Diess: – Zwickau kan bli en modell for omformingen av vår bransje

– Det er min klare overbevisning at Tyskland som bilnasjon må lede an også i elektromobilitet. Derfor bygger vi målrettet fabrikken i Zwickau om til det ledende stedet for elbil i Europa. Det gjør inntrykk å se hvordan medarbeiderne tar del i denne forvandlingen. Zwickau kan bli en modell for omformingen av vår bransje, sier Dr. Herbert Diess, toppleder for Volkswagenkonsernet.

I Zwickau bygges den største og mest effektive elbilfabrikken i Europa. For første gang blir en hel bilfabrikk transformert. I fremtiden vil bare elektriske biler basert på den modulære elektriske plattformen (MEB) bygges her, med en produksjonskapasitet på 330 000 biler i året.

Når en hel bilfabrikk bygges om, angår det mange ansatte. Det arbeides allerede intenst med å forberede personalet i Zwickau på de nye oppgavene. Rundt 2800 av de 8000 medarbeiderne har allerede gjennomført den foreskrevne opplæringen.  

– Transformasjonen til elektromobilitet er et enormt krafttak for Volkswagen. Første fase av ombyggingen er vellykket gjennomført. Dermed er omtrent halvparten av de 1500 nye robotene til karosseribyggingen allerede i drift. Lakkavdelingen blir utvidet akkurat nå, og ombyggingen av sluttmontasjen begynner etter planen i sommer, sier Thomas Ulbrich, styremedlem med ansvar for e-mobilitet i Volkswagen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for niende året på rad i 2018. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom