Den Norske Opera & Ballett

VOeX-festival i Operaen!

Del

Fra 24.–27. mai arrangerer Den Norske Opera & Ballett for første gang festivalen VOeX (Various Operatic eXperiments). Årets tema er Stemmen.

– VOeX Oslo er både en festival og et initiativ til å produsere nye verker. Vi ønsker å øke interessen for hvordan og hvorfor vi skaper opera i det 21. århundre – i nær forbindelse med dette huset, sier operasjef Annilese Miskimmon.

I løpet av årets festival kan publikum blant annet høre Operakoret og skuespiller Gjertrud Jynge i konserten Sirenene – med og om kvinners stemmer. Barnekoret framfører David Langs intense The Little Match Girl Passion, som har vunnet Pulitzer-prisen for musikk, og vi presenterer Udo Zimmermanns sterke opera Weisse Rose, i en prisbelønt produksjon av Theater Orchester Biel Solothurn.

Alle forestillingene innledes med introduksjoner eller samtaler med komponister, sangere, forfattere, logopeder, sang-coacher og forskere. I tillegg kan publikum høre norske opera- og festivalsjefer diskutere spørsmålet
:Hva er god ny opera i 2019? Mandag 27. mai inviterer Den Norske Opera & Ballett til et åpent og gratis halvdagsseminar i samarbeid med Universitetet i Oslo, der musikkforskere, psykologer, teknologer og sangere diskuterer spørsmål som: Hvordan har stemmen blitt brukt i ulike musikkuttrykk gjennom tidene? Hvordan blir menneskestemmen brukt i ny teknologi i dag? Hva skjer i oss når vi hører en stemme? 

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Last ned bilde
Fra Udo Zimmermanns Weisse Rose. Foto: Sabine Burger
Fra Udo Zimmermanns Weisse Rose. Foto: Sabine Burger
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom