NRK

VM-vinteren tilbake på NRK

Del

NRK har sikret seg senderettighetene til VM i nordiske grener i Planica i 2023 og Trondheim i 2025.

Foto: Helene Solheim/NRK
Foto: Helene Solheim/NRK

– Vi er strålende fornøyde med at VM i nordiske grener blir å se på NRK neste år og i 2025 på hjemmebane i Trondheim. Vi vet at store mesterskap er viktige for alle vintersportfans i Norge, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Allerede kommende vinter kan publikum se alt fra VM i langrenn, hopp og kombinert på NRK etter at NRK ble enige med Viaplay om å dele på disse rettighetene. Det var opprinnelig Viaplay Group som i 2019 kjøpte TV-rettighetene til disse to mesterskapene.

– Det er spesielt gledelig at NRK nå får vise fram VM på hjemmebane i Trondheim i 2025. Vi har det beste laget i alle ledd, og vi kan lage den beste vinterfesten, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

– Vinteridrett er en del av vår felles kultur, og det er viktig at en allmennkringkaster som NRK får anledning til være tilbyder av slike store mesterskap. Derfor var det både avgjørende og veldig gledelig for oss å få denne avtalen med Viaplay i havn, sier NRKs rettighetssjef Runar Østmo.

NRK har tillegg senderettighetene til VM i skiskyting sammen med TV 2 neste vinter.

Kontakter

Bilder

Foto: Helene Solheim/NRK
Foto: Helene Solheim/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.