Hold Norge Rent

Vis oss at du forlater naturen #likefinsomfør i sommer

Del

Nå som så mange av oss ferierer i Norge er det viktig at vi tar vare på det vakre landet vi har. Vet du hvordan man skal etterlate teltplassen etter en natt ute i naturen? Eller hvordan det deilige svaberget skal se ut når du forlater det? Ta med denne enkle huskeregelen på tur: Etterlat naturen like fin som før - eller #likefinsomfør, om du vil.

#likefinsomfør er en dugnad som skal motivere til forebygging av forsøpling og til å ta vare på nærmiljøet vårt, ferieparadisene våre, havet og naturen.

Mer forsøpling i sommer

Denne våren har Hold Norge Rent dessverre observert en økning i antall meldinger om forsøpling i parker, langs stier, på strender og i skogen.

Meldingene kommer fra hele landet, og utviklingen kan skyldes flere forhold som lite frivillig ryddeaktivitet og økt bruk av nærmiljøet til rekreasjon.

– Vi er bekymret for forsøplingssituasjonen i kjølvannet av mer friluftsliv, og nå vi vil gjerne bidra til at denne positive aktiviteten ikke blir et stort nasjonalt forsøplingsproblem i løpet av sommeren, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen.

Hold Norge Rent har derfor tatt initiativet til en ny nasjonal dugnad sammen med et knippe av våre medlemmer. I tillegg inviteres våre samarbeidspartnere, resten av våre medlemmer og resten av samfunnet til å bli med.

Enkelt, men viktig budskap

"Uansett hvor dere camper eller padler, uansett hvor dere går på fjelltur eller hvor dere legger til med båten - pass på å forlate naturen #likefinsomfør!" slik lyder budskapet i sommer. Så enkelt, men likevel så viktig. 

Så blir du med på dugnaden? Vis oss ved å bruke emneknaggen #likefinsomfør

likefinsomfør.no får du miljøvennlige ferietips uansett om du skal til fjells, til skogs, på sjøen eller bli i byen denne sommeren.

God ferie!

Samarbeidsprosjekt

#likefinsomfør er et felles initiativ for å begrense forsøpling og bevare naturen gjennom sommeren 2020 og utviklet i samarbeid med NaturvernforbundetRedningsselskapetNorsk FriluftslivTuristforeningenFriluftsrådenes LandsforbundVellenes FellesorganisasjonNorges BygdeungdomslagNorges Seilforbund og Norges Dykkeforbund.

I tillegg deltar LOOPMiljøagenteneNorges Jeger- og FiskerforbundInfinitum, og Sirkel Glass.

Prosjektet sponses av Handelens Miljøfond, Miljødirektoratet og Grøntpunkt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom