Virke

Virke Reisepuls: Hytta fortsatt mest populær i påsken

Del

4 av 10 planlegger påskeferie, og blant disse skal over halvparten tilbringe ferien på privat hytte i Norge. 14 prosent blant de som skal ha påskeferie planlegger utenlandsferie viser Virkes nye reisepulsundersøkelse.

Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke
Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke

Påsken er tradisjon for mange og da er det hyttetur med familie og venner som står øverst på listen, sier leder for politikk og kommunikasjon i Virke Maria Østerhus Lobo.

De to siste årene har påsken vært preget av koronarestriksjoner, som blant annet har rammet lokalt reiseliv.

- I år blir det endelig en påske uten restriksjoner. Det er gledelig nytt og vi forventer at folk kommer til å bruke tilbudene på vinterdestinasjonene og det lokale reiselivet, sier Østerhus Lobo.

14 prosent av de som skal ha påskeferie tilbringer den i utlandet.

- Ikke alle velger hyttetur i påsken. En god del benytter anledningen til å endelig reise utenlands og mange turoperatører melder om fullbookede turer. Det er Spania, Sverige og Danmark som er de mest populære destinasjonene, sier Østerhus Lobo.

Til sommeren vil vi utenlands

Reisepulsundersøkelsen viser nesten 8 av 10 (77 prosent) skal på sommerferie og blant disse skal 42 prosent til utlandet.

- Etter to år med Norgesferier er det mange som nå planlegger å reise utenlands i ferien. Det er uten tvil Danmark, Spania og Sverige som er de mest populære destinasjonene for oss nordmenn, sier Maria Østerhus Lobo.

Mange skal på helgetur

Hele 82 prosent oppgir at de vil dra på helgeturer i år. Helgene tilbringes på hotell, campingplasser, på besøk hos venner og familie eller private hytter i Norge og i utlandet.

- I år ser vi at mange planlegger helgeturer sammen med venner og familie. I tillegg til helgeturer i Norge, er det mange som tar turen til Danmark, Sverige eller Storbritannia, sier Østerhus Lobo.

Informasjon om undersøkelsen

Befolkningsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av Virke 15.-22-. mars 2022

Gjennomført på web og totalt 501 respondenter har deltatt i undersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke
Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom