Virke

Virke forventer full statlig lønnsdekning ved permittering

Del

Virke roser regjeringens krisetiltak mot effektene av koronaviruset i næringslivet, og forventer full statlig lønnsdekning ved permittering. Virke ber regjeringen også se på sykelønn og på kompensasjonsordning for de som lider under avlyste arrangement. – Dette er ikke primært en oljekrise. Tiltakene må tilpasses det handels- og tjenestebaserte næringslivet vi har i dag, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

− Vi er glade for at regjeringen har lyttet til Virke og varsler tiltak, dette viser at regjeringen ser alvoret. Vi håper regjeringen går for at staten betaler lønnskostnadene under permitteringer fra første dag, sier Horneland Kristensen. 

− De som rammes hardest er virksomhetene folk flest er i kontakt med hver dag, som møteplasser i kulturen, reiseaktører, serveringssteder og handelen. Det er i slike virksomheter folk flest i Norge jobber. 

Hele 54 prosent av norsk privat verdiskaping skjer i handels- og tjenestenæringen, 10 prosentpoeng mer enn for ti år siden. 

Akutt pengemangel

− Reise- og opplevelsesarrangører forteller oss at de aldri har opplevd hardere situasjoner enn dette. For de er pengemangelen akutt nå. Regjeringen bør komme med en kompensasjonsordning for virksomheter som rammes ved stenging eller avlysning av reiser og arrangementer, det gjelder både arrangører og underleverandører.

− Vi har et mer tjenestebasert næringsliv nå enn under finanskrisen. Når folk reiser mindre og bruker mindre penger rammer det norske virksomheter hardt. Vi må fortløpende vurdere flere tiltak når vi ser hvordan situasjonen utvikler seg. Vi har tett dialog med handels- og tjenestenæringen og myndighetene for å kunne spille inn tiltak hurtig. Hurtige tiltak er avgjørende for å hjelpe norsk næringsliv gjennom denne krisen, avslutter Horneland Kristensen. 

Kontakter

Bilder

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom