Virke

Virke: 33 000 arbeidstakere snart tilbake på jobb

Del

Regjeringen åpnet tirsdag for en åpning av enkelte bransjer som frisører, optikere og fysioterapeuter fra 20. april. I bransjene som kan gjenåpnes, innenfor strenge smittevernsrutiner, jobber 33 297 personer. Av disse jobber 20 000 i handels- og tjenestenæringen.

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

− Det er gledelig, og nødvendig for mange bransjer, at regjeringen ser rom for en gradvis åpning. Virke har vært involvert i utviklingen av smittevernsrutinene som har fungert godt i dagligvarehandelen, nå vil vi bidra til å utvikle gode rutiner i bransjene innen handels- og tjenestenæringen som kan åpne, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Fire av fem permitterte kommer fra handels- og tjenestenæringen

Etter 1. mars har NAV mottatt 370 000 dagpengesøknader. Hele 4 av 5 av disse kommer fra arbeidstakere i handels- og tjenestenæringen.

− Halvparten av alle nordmenn jobber i privat handels- og tjenestenæring. Med den varslede åpningen kan permitteringstallene endelig gå ned. Men det er en lang vei å gå. For mange bransjer, som reiseliv, kultur og trening er det fortsatt stopp. I tillegg er det slik at næringslivet ikke automatisk vil være tilbake i samme stand som det var før 12. mars. når restriksjonene gradvis heves. 

En av fem mener barnehageåpning er viktigst for økonomien

Virke er positive til at regjeringen varsler gjenåpningen av virksomheter, barnehager og skoler i god tid.

− Regjeringen gir mange virksomheter forutsigbarhet med å varsle gradvis åpning i god tid. Nå kan mange virksomheter begynne å legge planer for hvordan de kan ta imot kunder igjen på en god måte innenfor smittevernsreglene. 

Virkes medlemsundersøkelse viser at en av fem av virksomhetene i handels- og tjenestenæringen trekker frem åpning av barnehager som det viktigste tiltaket myndighetene kan gjøre for å få hjulene i gang igjen.

− En åpning av barnehagene betyr en frigjøring av mange foreldres arbeidskapasitet, som er sårt tiltrengt hos mange arbeidsgivere, sier Horneland Kristensen. 

Nøkkelord

Kontakter

Virkes pressevakttelefon: 476 00 888

Bilder

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom