Vipps

Vipps venter tidenes Black Week

Del

På Black Friday i 2020 opplevde Vipps 423 betalinger i det mest aktive minuttet. På forrige lørdag, før Black Week hadde kommet ordentlig i gang, var det allerede registrert over 100 minutter med flere enn 1000 Vipps-betalinger.

Mange aktører i handelsstanden har vært raske på avtrekkeren og startet årets Black Week-salg allerede før helgen. Antallet Vipps-transaksjoner så langt i år tyder på at fjorårets rekord står for fall.

- Black Week hadde i 2020 en vekst i antall transaksjoner på 51 prosent sammenlignet med året før. I 2019 ble det gjennomført 1,1 millioner transaksjoner. Hittil i år har vi hatt en transaksjons-vekst på cirka 110 prosent. Hvis denne veksten fortsetter gjennom Black Week vil vi kunne komme opp i 3,6 millioner transaksjoner mott slutten av uken, sier kommersiell leder Vegard Heir i Vipps.

Spennende BankAxept-utvikling
Han forteller at det er for tidlig å konkludere nå om hvordan årets Black Week-salg vil ende. På listen som taler mot ny transaksjonsrekord står en høyere rente som gjør at noen av oss kanskje har litt mindre å rutte med. Sammenlignet med 2020 er det i år også flere som allerede har brukt mer penger på reise, konserter og restaurantbesøk gjennom sommeren og høsten.
- I år er det også færre restriksjoner som påvirker den fysiske handelen. Dette vil kanskje berøre netthandelen negativt, men det lover godt for kjøp med kort og BankAxept i fysisk butikk. I fjor sank riktignok antallet ganger folk tæppet kortet sitt i butikk med 5 prosent, fra 40,9 til 39 millioner transaksjoner i 2019 i løpet av Black Week, men det antar vi ene og alene skyldes korona-pandemien, sier Heir.

Spår all-time-high
Heir tror likevel det er så mange faktorer som peker i retning av all-time-high i netthandel i løpet av årets Black Week.
- Nordmenn har fått med seg at produsenter over hele verden har store leveringsvansker. Det kan bidra til at flere handler nå for å være sikre på å motta årets julegaver i tide. Vipps har heller aldri vært så tilgjengelig og brukt av så mange som nå.

I fjor hadde Vipps cirka 7000 aktive nettbutikker i Black Week. I år har antallet steget til 13 000. Også antallet unike Vipps-brukere har økt kraftig. Fra 900 000 unike brukere i Black Week i 2020, har antallet vokst til 1,32 millioner unikere i forrige uke.

- Oppsummert tyder alt på at vi går mot en ny toppnotering for antall Vipps-transaksjoner i løpet av Black Week. Noe av det som blir spennende å følge med på de neste dagene er om Black Friday får en like stor topp som i tidligere år, eller om antallet transaksjoner vil fordele seg jevnere utover i uken, sier Heir.

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom