Vipps

Vipps sjekker inn i checkout-markedet: Forenkler netthandel ved å kombinere innlogging og betaling

Del

Vipps styrker satsingen på netthandel ved å tilby nettbutikkene en komplett checkout-løsning. Den gjør det raskere og enklere for nye nettbutikker å komme i gang med knirkefri utsjekk hvor kundens fraktinfo er ferdig utfylt og betaling skjer med Vipps eller kort.

Vipps Checkout inneholder både kundeidentifisering og betaling med Vipps, og muligheten til å betale med kort. Alt er pakket inn i et brukergrensesnitt som gjør shopping på nett enda enklere for både kortholdere og 4 millioner Vippsere.

Skal redusere avbrutte salg
I følge Baymard Institute er flyten og designet av checkout i nettbutikkene hovedgrunnen til at så mange som syv av ti avbryter kjøpene. I netthandelsrapporten fra Nets for 2020 fremgår det at en av ti avbryter kjøpet fordi betalingsprosessen ikke fungerer. Tungvinte registrerings- og betalingsprosesser er noe Vipps har tatt tak i og utviklet markedets enkleste checkout-løsning, der kundene deler sine data med et tastetrykk uten å måtte fylle ut alle opplysninger.

- Vi jobber alltid mot å skape forenkling i alt vi gjør, og her fjerner vi unødvendig friksjon. Ved å kombinere innlogging og betaling får kundene i butikken en bedre opplevelse og færre kunder hopper av før kjøpet er i boks. Samtidig har det vært viktig for oss å senke terskelen for å komme igang for bedrifter som ønsker å tilby sine produkter og tjenester på nett, sier kommersiell direktør i Vipps, Vegar Heir.

Enklere å komme i gang med nettbutikk
Siden løsningen tilbys i hovedsak gjennom Vipps’ omfattende partnernettverk, blir det mye enklere og mindre tidkrevende å komme i gang for bedrifter som ønsker å etablere en nettbutikk. Med Vipps Checkout gjør Vipps forbedringer og forenklinger i bakgrunnen, og sørger for at det blir tilgjengelig for nettbutikkene hver gang det kommer noe nytt og spennende.

- Det skal være enkelt å komme i gang, og derfor vil Vipps Checkout vil være tilgjengelig hos en rekke netthandelsplatformer, og først ut er WooCommerce. Her vil nettbutikkene bare være noen tastetrykk unna markedets enkleste checkout-løsning. Med denne lanseringen gleder vi oss til å gjøre betaling enda enklere for tusenvis av bedrifter og millioner av brukere, sier Heir.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

Combining 11 million users with a single wallet: MobilePay, Pivo and Vipps join forces to create one strong mobile wallet30.6.2021 08:34:00 CEST | Pressemelding

Use of the payment solutions MobilePay, Pivo and Vipps is growing rapidly as mobile payments and e-commerce skyrocket. Today, it has been announced that an agreement is in place to combine the three wallets. Together, they will offer even better solutions for people and businesses across the Nordics and become more competitive in the European payments market.

Pride-støtten stor gjennom Vipps22.6.2021 11:02:01 CEST | Pressemelding

Mangfold har lenge vært Vipps’ hjertesak, og at vi skal heie på hverandre uavhengig av bakgrunn, etnisitet, kjønn og legning. Og kjærlighet skal være for alle. I juni har brukerne hatt mulighet til å velge regnbuefarget innpakning når man sender gave i Vipps, og støtte Oslo Pride med 5 kroner. Engasjementet har vært over all forventning, og halvparten av de som har sendt gaver hittil i juni ønsker å støtte Oslo Pride.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom