Vipps

Vipps lanserer Alipay i Oslo: – En gavepakke for besøksnæringen i hovedstaden

Del

Under Visit Oslos frokostseminar om kinesisk turisme lanserte Vipps og Alipay i dag sitt Oslo-samarbeid. Mer turisme og økt handel er bare noen av fordelene besøksnæringen i hovedstaden kan forvente.

Så langt har Vipps’ samarbeid med Alipay gjort det mulig for butikker i Bergen å gjøre det enklere for kinesiske turister å betale. Samtidig får de muligheten til å markedsføre seg i Alipay-appen. Med dagens lansering er dermed Oslo enda bedre tilrettelagt for turisme fra Kina.

– Nå kan kinesere handle på akkurat samme måte som hjemme når de ferierer i Oslo. Dette er en effektiv løsning som gjør at besøksnæringen får bedre betalingsmåter, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Pengesterke turister

Antallet kinesiske turister til Norge øker hvert år. Bare i fjor stod de for 500 000 overnattingsdøgn på norske hoteller. Og når de først er på ferie i Norge bruker de mye penger på shopping, opplevelser og mat. Med introduksjonen av Alipay gjennom Vipps er det god grunn til å tro at forbruket fra kineserne vil øke. I en undersøkelse publisert av Nielsen fra 2018 viser det seg nemlig at 90 prosent av kinesiske turister vil bruke mer penger hvis Alipay blir en akseptert betalingsmetode.

Enorm suksess i Finland

I 2016 lanserte den finske Vipps-ekvivalenten, ePassi, sitt samarbeid med Alipay. Ifølge Visit Finland økte forbruket til kinesiske turister med 39 prosent etter kun ett år, og på to år økte også turismen fra Kina med hele 63 prosent.

– Vi håper at vi også kan se de samme effektene i Norge, og vi ser allerede at Alipay er tatt godt imot blant kinesiske turister som besøker Bergen, sier Berit Svendsen, leder for Vipps’ internasjonale satsning.

15. mai i år starter også en ny direkterute mellom Oslo og Beijing, den første mellom Norge og Kina.

– Med den nye ruten tror vi at turistene vil bruke mer tid og penger på å oppleve Norges hovedstad, sier Christian Lunde i VisitOSLO.

Åpner for nye muligheter

Samarbeidet mellom Vipps og Alipay har som mål å gi både den norske turistnæringen og handelsstanden helt nye måter å markedsføre seg selv på mot kinesiske turister. For det er ikke bare mens man er på reisefot at Alipays app blir brukt. Mange planlegger reisen sin i Alipay hvor brukerstedene kan markedsføre seg selv før turistene ankommer landet. Selv når de er kommet hjem igjen åpner Alipay opp for markedsføring mot turistene som har feriert i Norge.

– Alipay er den mest populære appen i Kina med over 700 millioner brukere. Norske restauranter, butikker, hoteller og turistdestinasjoner får enklere nådd ut til den stadig økende andelen kinesiske turister til Norge. De har også muligheter til å selge varer via netthandel til turistene de har nådd ut til i etterkant av oppholdet i Norge, forteller Svendsen.

På spørsmål om når resten av norsk turistnæring kan dra nytte av Alipay svarer lederen for Vipps’ internasjonale satsning følgende:

– Norge er et langstrakt og vakkert land, det er klart turistene reiser flere steder enn kun til Oslo og Bergen når de først er på besøk her. Vi vil utvide og tilby Alipay til butikker og andre brukersteder i hele Norge i de kommende månedene. Kjøpmenn som er ivrige etter å begynne å akseptere Alipay for markedsføring og betaling før kinesisk nyttår, kan kontakte oss direkte, avslutter Svendsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,5 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

Shake shake! Eller….?2.4.2020 11:12:48 CESTPressemelding

Har du prøvd å riste på mobilen for å sjekke saldo uten hell? Da har du gått fem på aprilsnarren fra Vipps. Men det er fortsatt ganske enkelt å vite hvor mye du har på konto – også om de er i forskjellige banker. I Vipps har du muligheten til å legge til totalt 8 betalingskilder, som kan være både kort og konto. Har du derfor flere ulike kontoer du bruker til å betale fra kan det være smart å legge de til i Vipps, og se saldo når du logger inn i appen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom