Vipps

Vipps forenkler SMS-betaling i samarbeid med LINK Mobility

Del

Mange dropper å benytte SMS-betaling for å unngå at det havner på arbeidsgiverens mobilregning. Nå forenkler Vipps og LINK Mobility dette gjennom en løsning der Vipps brukes for å betale i stedet, og beløpet trekkes fra kortet som er registrert i Vipps.

Samarbeidsmagi bringer SMS inn i mobilbetalingens verden
Samarbeidsmagi bringer SMS inn i mobilbetalingens verden

Flere titalls millioner betalinger gjøres hvert år gjennom SMS som kanal, typisk for innsamlingsaksjoner, parkering og kjøp av elektronisk innhold som krever umiddelbar respons. Frem til nå har beløpet blitt belastet mobilregningen. Den nye løsningen starter som før med at man sender SMS med et kodeord til et 5 sifret telefonnummer, og mottar et svar med en link som man trykker på. I stedet for at kjøpet belastet mobilregningen blir man flyttet over til Vipps hvor tjenesten betales.

Med Vipps blir det et tydeligere skille mellom jobb og privat siden beløpet trekkes rett fra de ansattes kort. En del bedrifter sperrer for SMS-betalinger på abonnementer, men ingen sperrer for Vipps. Dette vil bidra til økt bruk.

- Vi bygger en bro mellom tradisjonelle sms’er og dagens mobilbetalinger, og gir folk mulighet til å bruke Vipps i enda flere situasjoner. For mange virksomheter er SMS en effektiv kommuniksajonskanal som når ut til folk umiddelbart. Ved å koble på Vipps, får over 3,7 millioner Vippsere bedre kontroll over alle sine kjøp gjennom den samme enkle måten å betale på som de er vant med, sier Vegar Heir i Vipps.

Lavere kostnad for bedriftene
Vipps er betydelig billigere enn tradisjonell SMS-betaling hvor prisene er opp til 80% billigere per transaksjon. I tillegg kan det ta til 45 dager før utbetalingen finner sted. Med den nye løsningen vil oppgjør skje fortløpende. Bedriftene får en mer kostnadseffektiv løsning med raskere oppgjør. Dette bidrar til bedre likviditet for bedriftene, sier Ina Rasmussen i LINK Mobility.

Om LINK Mobility
LINK Mobility er Europas ledende leverandør innen mobilkommunikasjon, og har spisskompetanse i et bredt spekter av meldinger, digitale muligheter og intelligente datatjenester. I dag har LINK Mobility over 450 ansatte ved 24 kontorer i 17 land, med hovedkontor i Oslo. LINK Mobility har en markedsandel på ca. 80% i Norge og sendte i overkant av 1,6 milliarder SMS i 2019, bare i Norge.

Hos LINK Mobility har vi som mål å gjøre mobile interaksjoner og moderne samtaler så enkelt og effektivt som mulig. Med hele spekteret av mobilkommunikasjon tilbyr vi globale, raske og personlige meldinger som det viktigste verktøyet for all dialog mellom bedrift og kunde. 

Om Vipps
Vipps AS er den ledende tilbyderen av smarte betalinger og elektronisk ID i Norden. Selskapet eies av over 110 norske banker og tilbyr et bredt utvalg løsninger innen betaling og elektronisk ID. Over 80 prosent av Norges befolkning er Vippsere. Dette har skapt internasjonal oppmerksomhet. Vipps tilbyr også universelle brukesmuligheter for signering og identifisering på nett på tvers av privat, og offentlig sektor gjennom BankID. Suksessformelen til Vipps er begeistring for forenkling.For mer informasjon, vennligst gå til vår hjemmeside www.vipps.no / www.vipps.io


Nøkkelord

Kontakter

Vipps: Frode Riis Andersen, tlf. 922 46 335, frode.riis.andersen@vipps.no
Link Mobility: Kari-Anne Jakobsen, tlf. 401 68 258, kari-anne.jakobsen@linkmobility.com

Bilder

Samarbeidsmagi bringer SMS inn i mobilbetalingens verden
Samarbeidsmagi bringer SMS inn i mobilbetalingens verden
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom