Vipps

Vipps advarer om svindelforsøk

Del

Den siste tiden har flere mottatt falske SMS-er der merkevaren Vipps utnyttes. Dette er svindelforsøk der man prøver å lure konto- og kortinformasjon ut av mottagerne, og Vipps vil aldri sende ut SMS-er og be om sensitiv informasjon.

Slik ser SMS-en ut
Slik ser SMS-en ut

Ofte bruker svindlere kjente merkenavn som Vipps for å lure folk til å gi fra seg sensitiv informasjon. I løpet av de siste månedene har det dukket opp flere svindelforsøk via såkalte spoofede telefonnummere, der mottagerne lures til å tro at man må «sikre sin Vipps-konto». Via lenker i SMS-lures man til å oppgi konto- og kortinformasjon, som svindlerne så kan misbruke. Som oftest dukker det opp en BankID-godkjenning rett i etterkant. Er man for rask i vendingen og ikke leser informasjonen godt nok, tror mottagerne ofte at dette har sammenheng med at de må «sikre Vipps-kontoen sin». Dessverre er dette da en BankID-godkjenning som gjør at svindlerne for eksempel kan gjennomføre store kjøp på nett med din kortinformasjon.

Dette gjør du

Mottar du en slik SMS er det aller viktigste å vite at du bare trenger å slette den, og det skjer ingenting dersom du ikke har trykket på lenken du mottar. Skulle du derimot ha trykket på lenken og gitt fra deg konto- eller kortinformasjon er det viktig at du sperrer kortet og tar kontakt med banken din. Selv om SMS-en «kommer» fra Vipps trenger du ikke å sperre Vipps, da dette er svindel for å lure ut konto- og kortinformasjon – men det gjør ikke at svindlerne får tilgang til din Vipps. Det er banken din som kan hjelpe deg videre, så det aller viktigste er å ta kontakt med dem. Har du oppgitt BankID-kode og passord på den falske nettsiden bør du også si ifra til banken din om det og be dem sperre den.

Råd og tips

Når du mottar SMS-er fra kjente merkenavn bør du alltid være ekstra obs dersom de ber deg oppgi sensitiv informasjon. De aller fleste kjente og store selskaper sender aldri ut SMS-er der de ber om dette. Mottar du BankID-forespørsler bør du sjekke hvilket brukersted som ber deg om å bekrefte informasjonen, og ikke godta BankID-forespørsler som fremstår som ukjent for deg. Har du gitt fra deg konto- eller kortinformasjonen din på steder som gjør deg usikker, ta kontakt med banken din og be dem om hjelp.

Vipps har også en informasjonsside om svindel der du kan lese:

https://www.vipps.no/om-oss/nyheter/vippsvett/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Slik ser SMS-en ut
Slik ser SMS-en ut
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

Combining 11 million users with a single wallet: MobilePay, Pivo and Vipps join forces to create one strong mobile wallet30.6.2021 08:34:00 CEST | Pressemelding

Use of the payment solutions MobilePay, Pivo and Vipps is growing rapidly as mobile payments and e-commerce skyrocket. Today, it has been announced that an agreement is in place to combine the three wallets. Together, they will offer even better solutions for people and businesses across the Nordics and become more competitive in the European payments market.

Pride-støtten stor gjennom Vipps22.6.2021 11:02:01 CEST | Pressemelding

Mangfold har lenge vært Vipps’ hjertesak, og at vi skal heie på hverandre uavhengig av bakgrunn, etnisitet, kjønn og legning. Og kjærlighet skal være for alle. I juni har brukerne hatt mulighet til å velge regnbuefarget innpakning når man sender gave i Vipps, og støtte Oslo Pride med 5 kroner. Engasjementet har vært over all forventning, og halvparten av de som har sendt gaver hittil i juni ønsker å støtte Oslo Pride.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom