Q-Meieriene

Vinner av matredderpris lager pizza av det andre vil kaste

Del

Ingrid Spord, toppseriespiller og gründer bak matredderbedriften «MER ENN», mottok denne uken Q-Meierienes matredderpris for sitt arbeid med å redde grønnsaker fra en skjebne som avfall.

Markedssjef Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre.
Markedssjef Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre.

Sammen med Mette Nygard Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten», delte Q-Meieriene ut Q Matredderpris til den bergensbaserte gründeren. Siden januar i år har hun laget bakst av grønnsaker som egentlig skulle kastes.

- Jeg er ekstremt imponert over hva hun har fått til på kort tid. Hun jobber opp mot bærekraftsmålene på en fantastisk fin måte, sier Mette Nygård Havre.

Det er om lag tre år siden Ingrid, som på den tiden var A-landslagspiller i fotball, diskuterte bærekraftsmål med Statsminister Erna Solberg under Norway Cup.

Det gjorde så pass inntrykk at hun bestemte seg for å satse som gründer ved siden av fotballspill i toppserien.

-  Målet mitt har hele tiden vært å bidra til å hindre matsvinn, samtidig brenner jeg for at folk skal spise mer frukt og grønt. Sunn og bærekraftig mat kan smake godt og være et reelt alternativ til typisk «fast food», forteller hun.

Nå er «Helt råe» pizzabunner laget av snåle gulrøtter endelig i markedet. I tillegg kommer både rundstykker og focaccia snart i butikk.


Matredding engasjerer
På emballasjen oppfordrer «MER ENN» forbrukerne til å bruke kjøleskapsrester som pizza-topping for å få en komplett matredderpizza.

Det er som musikk i ørene til matredder-guru Mette Nygaard Havre.

-  Jeg er sikker på at forbrukerne ønsker å redusere matsvinnet – de trenger bare en påminnelse om hva som finnes og litt inspirasjon til hvordan man kan gjøre det.

En kamp som gir mersmak
Pål Rasmussen, markedssjef i Q-Meieriene, er glad for å være på lag med gründere og matreddere som Ingrid og Mette.

14.oktober deler Q-Meieriene ut selve hedersprisen «Årets matredder» på Norges største matredderdag.

- Vi i Q blir hele tiden utfordret av forbrukerne til å gjøre mer for miljøet. Mange av tilbakemeldingene og idéene vi får fra forbrukerne handler nettopp om å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn. På vår digitale matredderdag kan alle som vil være med å engasjere seg, sier han.

Om Q Matredderpris:

Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut «Matredderprisen». Det lille utfordrermeieriet får inn 20-30 nominasjoner til prisen hver måned.

Matredderprisen er en utmerkelse Q-Meieriene overrekker en organisasjon, privatperson eller andre som gjør det lille ekstra i kampen mot matsvinn.

Til nå har «MER ENN», Haugen Gardsmat, ISS Kantine ved Nordeahuset, MiljøMarie, Trine på Gården, Kidsa Løvåsbakken, Spildegarden, Mette Nygård Havre, Coor Kantiner for Equinor og Siv som er kokk på SFO Frøyland Skule vunnet prisen.

Nøkkelord

Bilder

Markedssjef Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre.
Markedssjef Pål Rasmussen, gründer Ingrid Spord og matredder-ekspert Mette Nygård Havre.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg saker fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom