Ving Norge

Ving melder om et historisk høyt trykk på salg av reiser i høst: I høstferien er hele 9 av 10 reiser fra Oslo Lufthavn solgt

Del

Denne sommeren har vi sett en markant økning i nordmenns reiselyst, og bestillingene for høsten og vinteren fortsetter å tikke inn i stor fart.

– Vi har solgt bra med reiser i hele sommer, og vi så tidlig at høstferien også selger bra. Ålesund, Evenes, Haugesund og Molde er allerede fullbooket. Fra Oslo Lufthavn er det nå kun ledige plasser på charterreiser til Kreta, Kypros, Rhodos og Tenerife. Alt annet er allerede utsolgt, sier en entusiastisk Marie-Anne Zachrisson.

Zachrisson er landssjef i Ving, og forteller at de siste ukene har vært svært gode salgsuker og at vi ser en økning sammenlignet med 2019. Totalt vil Ving sende godt over 12 000 gjester til ulike reisemål i høstferien.

Hun tror årsaken til økningen kan være fortsatt stor reiselyst etter pandemien, samt at det ikke har vært den beste sommeren her i Norge med tanke på været. Særlig har Nord- og Midt-Norge, så vel som Vestlandet hatt en kald og fuktig sommer.

Ving merker også at cruiseferier øker i popularitet og i høstferien har de nå solgt 12% flere gjester enn høstferien 2019. Spesielt seilinger fra Barcelona er populære.

Av mer eksotiske reisemål topper det indiske hav med Maldivene og Mauritius - som har hatt en vekst på 23% sammenlignet med høstferien i 2019.

Stor interesse for reiser til europeiske storbyer

Det er imidlertid ikke bare sol og varme som omsider lokker nordmenn ut i verden igjen. Salget av storbyreiser hos Ving har også fått et skikkelig oppsving den siste tiden.

 – Fra Oslo har vi i høstferien booket 237% flere høstferiereiser i år enn på samme tid i fjor, og til flere av våre mest populære reisemål er vi nå omtrent på nivå med toppåret 2019. Det er spesielt de kjente og kjære storbyene som London, Roma, Paris og Barcelona som er populære, sier Marie-Anne. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Ving spår 5 reisetrender for 20233.1.2023 16:47:04 CET | Pressemelding

Nok et spesielt reiseår kan legges bak oss, og selv om det kan føles fjernt med omfattende reiserestriksjoner nå, så er det faktisk ikke mer enn et år siden at dette var hverdagen. Dermed er det kanskje ikke så rart at 2022 var preget av et oppdemmet reisesug, og man kunne snakke om ketchupeffekten når alle ville reise ut og gjenoppdage verden igjen – noe som førte med seg utfordringer som passkø, flyplasskaos, flykanselleringer og streik. Deretter fulgte en stadig mer usikker situasjon i omverdenen med inflasjon og høye strømpriser. Til tross for dette tyder alt på at det fortsatt er et sterkt ønske om å reise blant nordmenn. I krystallkulen for 2023 ser Ving reisetrender preget av både sikkerhet og rimelige ferier, men også et ønske om å utforske både det kjente og lokale, så vel som det spektakulære og eksotiske.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom