Vipps

Vill gjenåpningsfest for utelivet

Del

Barer og restauranter opplevde sterk vekst i helgen etter full gjenåpning. – Endelig nærmer det seg normal drift for en hardt rammet bransje, sier Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID.

Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID
Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID

Da meter´n, munnbind og danseforbud forsvant på lørdag, var det rekordmange som ville feire den nye friheten på byens utesteder. Uten restriksjoner på avstand og dansing, var det igjen fullt trykk på barer og restauranter, og kortforbruket økte momentant: 

– Omsetningen i norske barer økte med 156 prosent fra siste helg i januar, og med 26 prosent fra forrige helg. Også restaurantene fikk et løft med 30 prosents omsetningsvekst sammenlignet med siste helgen i januar, sier Brekke.

Utelivet har hatt en gradvis gjenåpning fra januar; først med begrenset åpningstid, deretter med vanlig åpningstid, men med fortsatt krav om en meters avstand og munnbind. Uten munnbind og danseforbud går det nå mot lysere tider for utelivsbransjen. 

Hæla i taket
Veksten i baromsetningen var størst i Vestfold og Telemark, Viken og Trøndelag med henholdvis 45, 40 og 36 prosents vekst fra forrige helg. I Oslo var det «bare» 22 prosents vekst i barenes omsetning.

Rogaland er det fylket som har hatt den største økningen på bar hvis man sammenligner med siste helg i januar, da det var begrenset åpningstid. Økningen har vært på over 260 prosent.

På afteski er det hæla i taket igjen. De kjente skidestinasjonene Trysil, Hemsedal, Øyer og Hol hadde en omsetningsvekst på 54 prosent innen servering sammenlignet med siste helg i januar, og 26 prosent høyere enn forrige helg.

Vekst i transaksjonsbeløp fra siste helg i januar (28.-30.jan.) til denne helgen (11.-13. febr.):

Bar: +156%

Restaurant: +30%

Servering totalt (bar + rest.): +36%

Vekst i transaksjonsbeløp fra forrige helg (4.-6. febr.)  til denne helgen (11.-13. febr.):

Bar: +26%

Restaurant: +30%

Servering totalt (bar + rest.): +19%

Fylker med høyest vekst i transaksjonsbeløp på bar, fra forrige helg til denne helgen (helgen 28.-30. jan. sammenlignet med 11.-13. febr. i parentes).

1. Vestfold og Telemark: +45% (+134%)

2. Viken: +40% (+156%)

3. Trøndelag: +36% (+210%)

4. Rogaland: +28% (+262%)

5. Vestland: +23% (+193%)

6. Oslo: +22% (+145%)


Vekst i transaksjonsbeløp
innen servering for de største ski-kommunene Trysil, Hemsedal, Øyer (Hafjell), Hol (Geilo):

+26 % sammenlignet med forrige helg (4.-6. feb), og +54 % sammenlignet med helgen 28.-30. januar.


BankAxept-fakta

  • Over 8 av 10 kortbetalinger skjer med BankAxept-kort
  • 87% av betalingene utføres kontaktløst (tæpping)
  • Det tar i snitt 9 sekunder å betale når man tæpper kortet

Kontakter

Bilder

Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID
Øyvind Brekke, leder for BankAxept og BankID
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps.

Vipps gjør det veldig, veldig enkelt å betale og ta betalt. Du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris.Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom