Nærings- og fiskeridepartementet

Vil styrke det maritime samarbeidet med Storbritannia

Del

Utfordringer for norske brønnbåtrederier i Storbritannia var tema da næringsminister Iselin Nybø hadde møte med britisk transportminister Robert Courts denne uken.

Næringsminister Iselin Nybø (V).
Næringsminister Iselin Nybø (V).

– Storbritannia og Norge er store maritime nasjoner, og Storbritannia er et av norsk maritim nærings viktigste markeder. Ved å styrke det bilaterale samarbeidet skaper vi økt stabilitet og forutsigbarhet for en viktig norsk næring, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Det at Storbritannia gikk ut av EU i januar i år har medført noen utfordringer for norsk næringsliv.  Formålet med møtet med transportminister Robert Courts er å styrke det maritime samarbeidet.

– Blant annet stilles det nye krav om arbeidstillatelse og visum for norske sjøfolk som tjenestegjør på norske brønnbåter i Storbritannia.Vi jobber hardt for å finne en løsning som fungerer, og håper at et styrket bilateralt samarbeid vil kunne bidra til en rask og god konklusjon, sier Nybø.

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø (V).
Næringsminister Iselin Nybø (V).
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom