Vil øke outsourcing av IT-tjenester på tross av korona

Del

På tross av en nedstengt verden og IT-konsulenter på hjemmekontor, fortsetter outsourcingsbølgen med full styrke, ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelses gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting.

Tom Krohn, partner PA Consulting
Tom Krohn, partner PA Consulting

– Det er lett å tro at pandemien ville gjort mange bedrifter engstelige for å outsource IT-tjenester til datasystemer på andre siden av kloden. Men funnene i årets undersøkelse tyder på det motsatte, mange vil rett og slett øke outsourcingen av IT-tjenester, sier Tom Krohn, partner i PA Consulting.

 PA Consulting har i samarbeid med forskningsorganisasjonen Whitelane Research utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på over 1400 unike outsourcingkontrakter, fordelt på 700 klassiske outsourcingkontrakter og 700 cloudkontrakter. Dette er den mest omfattende analysen som har blitt gjennomført i Norden, og gjenspeiler kundenes opplevde tilfredshet med leverandører av tjenesteutsetting.

28 prosent av de norske bedriftene sier at de vil outsource mer. Dette er en økning på 21 prosent i fjorårets undersøkelse. 45 prosent sier at de vil holde på samme nivå som i år.

– Hovedårsaken til at bedrifter vil outsource mer er tilgang på kompetanse og mulighet til å skalere virksomheten, sier Krohn.

Indiske TCS og norske selskaper på topp

Undersøkelsen har rangert de ulike selskapene innenfor kategoriene tjenesteleverandører og skyleverandører. Innen kategorien tjenesteleverandører er det indiske Tata Consultancy Services (TCS) som vinner. Bak TCS på listen kommer de norske selskapene Basefarm og Atea. TietoEVRY havner på sisteplass av selskapene som er rangert i Norge.

TCS har gjort det bra i mange år, men det er spesielt at de er så soleklare vinnere i år. Mange spådde at India ville få utfordringer med nedstenging og konsulenter på hjemmekontor, men denne spådommen har vist seg å være feil. Det er også hyggelig at norske Basefarm og Atea gjør det svært bra, sier Krohn.

Microsoft Azure og Salesforce.com

Innen kategorien skytjenester er selskapene rangert i to ulike underkategorier, infrastruktur som en tjeneste (IaaS) og software som en tjeneste (SaaS). Innen infrastrukturkategorien er det Microsoft Azure som vinner foran Amazon Web Services (AWS). I kategorien software topper Salesforce.com, foran Microsoft 365 på andreplass.

 

 

Om PA Consulting
PA Consulting er et globalt management consulting-selskap med 3200 ansatte. PA Consulting er en strategisk rådgiver innenfor sourcing, og har vært rådgiver på 750 sourcingkontrakter for over 650 klienter. I Norden er 50 konsulenter dedikert til rådgivning knyttet til strategisk bruk av sourcing.

For mer informasjon, kontakt: Tom Krohn, tom.krohn@paconsulting.com , 41 66 36 66

Resultater fra kundetilfredshetsundersøkelse i regi av PA Consulting og Whitelane Research:

 

Tjenesteleverandører, Norge

Selskap

Total kundetilfredshet

TCS

88 %

Basefarm

80 %

Atea

77 %

Sopra Steria

76 %

Accenture

75 %

CGI

73

Capgemini

71 %

DXC Technology

70 %

Cognizant

69 %

TietoEVRY

65 %

 

Skyleverandører, Norge. Infrastruktur som en tjeneste, (IaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Microsoft Azure

82 %

Amazon Web Services (AWS)

79 %

Google Cloud Platform

74 %

Oracle Cloud Platform

66 %

Skyleverandører, Norge. Software som en tjeneste, (SaaS)

Selskap

Total kundetilfredshet

Salesforce.com

86 %

Microsoft 365

84 %

ServiceNow

77 %

Oracle

71 %

Microsoft Dynamics

67%

SAP

64%

 

Bilder

Tom Krohn, partner PA Consulting
Tom Krohn, partner PA Consulting
Last ned bilde

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupFølg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom