NHO

Vil Norge gå motstrøms også i 2020?

Del

NHO inviterer til pressekonferanse onsdag 11.desember klokka 10.00 i Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27 om vår siste økonomiske rapportering.

Utenlands har 2019 vært et år preget av kriser og skuffelser. Handelskonflikten mellom USA og Kina er trappet opp og er ennå uløst. Verdens handelsorganisasjon vingestekkes. Brexit er rett om hjørnet. Handel, aktivitet og fremtidstro er svekket. Veksten ligger i 2019 an til å bli den svakeste siden finanskrisen.

Til tross for dette, fortsetter norsk økonomi å vokse raskere enn trend. Jobbveksten har holdt seg høy. Så langt har også stemningen i våre medlemsbedrifter vært god. Norsk økonomi går igjen motstrøms. Spørsmålet er da: Hvor lenge? I vår siste bedriftsundersøkelse, tatt opp i november, er endringene merkbare. Vår sjeføkonom, Øystein Dørum, vil på presseseminaret gjennomgå vår siste medlemsundersøkelse, og presentere oppdaterte anslag for norsk og internasjonal økonomi de nærmeste årene.

I tillegg vil vi på presseseminaret gå nærmere inn på noen av de mange utfordringene for Norge det neste tiåret. I tredjekvartalsrapporten la vi frem en referansebane for norsk økonomi til 2030. I fjerdekvartalsrapporten ser vi nærmere på ulike avvik fra referansebanen, så som virkningen av lavere yrkesdeltaking, opptrapping av handelskonfliktene, og både lavere og høyere oljeproduksjon og -inntekter. Hvis ønskelig, kan deler av materialet oversendes i forkant, og Dørum eller andre kontaktes på tirsdag for eventuelle utdypinger. Sperrefristen på hele rapporten er uansett onsdag klokka 10.00.

Lett servering.

Hjertelig velkommen!

Kontakter

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom