Kasakhstans Ambassade i Norge

Vil introdusere verden for kasakhstansk kultur

Del

Kasakhstan ønsker å sette landet på kartet for det norske kulturpublikummet denne vinteren.

Søndag opptrådte det kasakhiske bandet "Uly Dala" på Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo. Arrangementet er en del av et større kulturprogram som markerer Dagen for Kasakhstans første president.
Trioen som består av Almat Sayzhan, Salamat Abutalipov og Janibek Saparov, spilte moderne etnofolk. Musikerne hadde en virtuos fremføring på kasakhiske nasjonale musikkinstrumenter (dombra, kobyz, sybyzgy og shankobyz) og akustisk gitar akkompagnert av popvokal.
Solveigs Sang i kasakhisk innpakning
Bandet spilte først og fremst kasakhiske folkeviser, tradisjonelle instrumentale stykker (kyui) og sanger av komponistene Korkyt, Ykylas, Estay, Mariyam Zhagorkyzy og andre kasakhiske musikere, men fremførte også sin versjon av "Solveigs sang" av Edvard Grieg.
Kasakhstans ambassadør til Norge, Yerkin Akhinzhanov, åpnet konserten og forklarte at programmet "Rukhani jangyru" (Åndelig fornyelse) er rettet mot landets åndelige og kulturelle gjenopprettelse og gir muligheter for å introdusere verden til Kasakhstans kultur og kunst.
Det kommer flere kulturelle arrangementer i desember: Kasakhiske filmdager i Oslo og Stavanger og utstillingen "Kasakhstan og Norge: idrettsdiplomati" på Skimuseet på Holmenkollen er på menyen.
I tillegg til det planlegges det en norsk oversettelse av oppbyggelsesord ("Qara søz") og utvalgte dikt av Kasakhstans store dikter og tenker Abay Kunanbayev i anledning hans 175-årsjubileum.
Fakta om Kasakhstan:
Kasakhstan, som grenser til Russland, Kina, Turkmenistan, Kirgisistan og Usbekistan, er verdens niende største land i areal og har 18.5 millioner innbyggere. Landet erklærte seg uavhengig 16. desember 1991.
Uly Dala Trio. Solveigs Sang i kasakhisk innpakning

Nøkkelord

Bilder

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom