Nærings- og fiskeridepartementet

Vil hjelpe reiselivet på Svalbard

Del

Regjeringen foreslår 25 millioner kroner til en ny, midlertidig tilskuddsordning for reiselivsbedriftene på Svalbard.

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.

– Reiselivsnæringen er den største næringen på Svalbard. Bedriftene har et svært krevende halvår bak seg og går nå en lavsesong i møte. Derfor oppretter vi nå en midlertidig ordning som kan bidra til gjenoppbygging, omstilling og nytenkning av reiselivet, sier næringsminister Iselin Nybø.

Tilskuddsordningen for Svalbard gjelder reiselivsbedrifter og bedrifter som er tilknyttet næringen. Ordningen er en del av den samlede krisepakken til reiselivet. Aktørene på Svalbard kan også benytte seg av den videreførte ordningen for bedriftsutvikling for reiselivet og den nye kompensasjonsordningen for reiselivsbedrifter med stort omsetningsfall.

Reiselivspakken inngår i regjeringens budsjettproposisjon om økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet, som blir lagt frem i dag.

Opprettholde bosetting og aktivitet

Svalbard har inntil nylig vært underlagt strengere smitteverntiltak enn fastlandet, og flere frykter konkurser og oppsigelser i nær fremtid. Dette vil kunne påvirke reiselivstilbudet, men også bosetting og stabilitet i lokalsamfunnet.

Formålet med den nye tilskuddsordningen er å bidra til å utvikle reiselivet på øygruppen slik at det underbygger de svalbardpolitiske målsettingene.

Nærings- og fiskeridepartementet vil komme tilbake med mer informasjon om detaljene i ordningen, og hvem som skal forvalte den.

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom