SpareBank 1 Østlandet

Vil ha søkere til bærekraftsfond på 10 millioner kroner

Del

SpareBank 1 Østlandet ønsker å motivere til gode tiltak og prosjekter som har en positiv påvirkning på klima og miljø. Nå er det mulig å søke støtte fra bankens nyopprettede bærekraftsfond, som tar imot søknader fram til 20. november.

Foto: johner.se/Anna Kern
Foto: johner.se/Anna Kern

Fondet skal støtte små og store lokale bærekraftsformål og retter seg særlig mot lag og foreninger som ønsker å gjennomføre bærekraftsprosjekter.

- Vi ønsker å støtte prosjekter som har bærekraftsverdi over tid, engasjerer mange i lokalmiljøet, skaper aktivitet og bidrar til dugnadsånd. Fondet støtter fortrinnsvis prosjekter som kan gi langvarig nytte, sier Karoline Bakka Hjertø, leder for bærekraft i SpareBank 1 Østlandet.

Kan støtte mange ulike formål

Fondet er ved oppstart på 10 millioner kroner, og midlene skal gå til allmennyttige formål. For at prosjektene skal vurderes som bærekraftige må de ha en positiv påvirkning på klima og miljø. Prosjektet eller tiltaket kan for eksempel ha til hensikt å løse en utfordring eller være en nyskaping.

- Vi støtter gjerne tiltak med en bærekraftsprofil som øker barn og unges ferdigheter og lærelyst. Det samme gjelder tiltak som utvikler arenaer for samhandling og kunnskapsdeling om klima- og miljøspørsmål, sier Hjertø.

Hun håper det kommer inn mange gode søknader til det nye fondet i løpet av høsten.

Les mer og søk støtte

Søker også kandidater til bærekraftspris 

Banken ønsker også å stimulere bedrifter til bærekraftig nyskaping, utvikling og entreprenørskap.

Derfor er det etablert en ny bærekraftpris på 100 000 kroner med egne tildelingskriterier.

Fristen for å nominere en kandidat er 23. september. Foreslå en bedrift her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: johner.se/Anna Kern
Foto: johner.se/Anna Kern
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet
SpareBank 1 Østlandet
Strandgata 15
2317 Hamar

915 07040https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med drøyt 1 100 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom 176 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt til personer og bedrifter i bygd og by. Vi har i dag 36 kontorer spredt om i Oslo, Viken og Innlandet. Banken har 391 000 kunder og en forretningskapital på 223 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom