Sandbeckstiftelsen

Vil ha kulturpris-kandidater

Del

1. desember er siste frist for å melde inn kandidater til Vidar Sandbecks kulturpris, Regnbågåbrua, for 2012 . Prinsesse Märta Louise, Lasse Johansen, Ove Røsbak og Frida Ånnevik har fått prisen før. – Hvem synes du fortjener prisen denne gang? spør Tom-Erik Tangen i Sandbeckstiftelsen på Rena.

Kulturprisen Regnbågåbrua ble innstiftet i 2008 i forbindelse med at Åmotkunstneren da ville ha fylt 90 år.  Neste år deles prisen ut for 5. gang, og det skjer under åpningen av Sandbeckdagene "Viser i Skogen" som blir arrangert i Åmot i begynnelsen av juni 2012.
 
I statuttene for Vidar Sandbecks kulturpris, heter det at prisen kan gis til en forfatter, visedikter, visesanger eller tekstforfatter som fortrinnsvis bruker norske tekster.
- Siden Vidar Sandbeck også var utdannet og utøvende klassisk fiolinist, kan prisen også gis til utøver av klassisk musikk og komponister i alle sjangere. Men også skuespillere og fortellere som har utøvd et kunstnerisk virke som er sammenfallende med Vidar Sandbecks verdier kan motta prisen, sier Tom-Erik Tangen i Sandbeckstiftelsen.
Prisen er forøvrig oppkalt etter Vidar Sandbecks flotte lyriske vise "Regnbågåbrua".
 
Prisen
Prisen består av et diplom som er designet av grafikeren Elin M. Wood, et relieff av Vidar Sandbeck skåret av Åmot-treskjærer Ragnar Nysæther og kr. 10.000,-. Sandbeckstiftelsen på Rena, hvor Åse Grønlien Østmoe er leder, har lagt prisutdelingen til Storsalen i Åmot Kulturhus åpningsdagen under Sandbeckdagene hvert år. Stiftelsen har opprettet en jury som består av styreleder, Jo Petter Grindstad (styremedlem), John Nyutstumo (leder av Kunstnerisk Råd) og musiker Lars Otto Sørhus. Det er fritt for både enkeltpersoner og lag/organisasjoner til å levere forslag på kandidater. Forslagene sendes til Sandbeckstiftelsen, Rådhuset 2450 RENA, eller på e-post til tom.erik.tangen@amot.kommune.no
 
Tidligere prisvinnere
Prinsesse Märtha Louise var den første som fikk prisen i 2008, for sitt arbeid for å fremme fortellerkunsten og den direkte kontakt og kommunikasjon mellom mennesker. Musiker og kulturarbeider Lasse Johansen fra Elverum fikk prisen året etter, mens lyriker og forfatter Ove Røsbak fra Furnes og Lillehammer fikk prisen i 2010. Den unge musiker og låtskriver Frida Ånnevik fra Hamar var prisvinner i år, og det knytter seg nå spenning til hvem som blir mottaker av Vidar Sandbecks kulturpris i 2012.
 
Kandidater
Sandbeckstiftelsen ønsker derfor forslag på kandidater fra både privatpersoner, lag, foreninger og kommuner.
- Forslagene må være begrunnet, og ofte er de fulgt av en CD eller bilde, sier Tangen.
Det siste er ingen forutsetning, men Sandbeckstiftelsen vil ha forslagene skriftlig. Frist for innsendelse av forslag på kandidater, a-post eller e-post, er torsdag 1. desember.

Spørsmål kan rettes til Sandbeckstiftelsen på telefon 99 22 00 22. Se også vidarsandbeck.com

Om Sandbeckstiftelsen

Sandbeckstiftelsen
Sandbeckstiftelsen
.
2450 RENA

992 20 022

Følg saker fra Sandbeckstiftelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sandbeckstiftelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sandbeckstiftelsen

Vidar Sandbecks Kulturpris for 10. gang tildeles i 2017 Øystein Sunde25.1.2017 14:07:45 CETPressemelding

-Det er grunn til å dvele ved både språkbevisstheten, den tydelige og direkte uttrykksformen, den folkelige observasjonsevnen og den måten både Øystein Sunde og Vidar Sandbeck formidler på. Fellestrekkene gjelder også humor og alvor i visene, hvor de begge lager sine tekster og melodier selv, men også når det gjelder bruk av instrumenter. Vidar Sandbeck som musiker, var fiolinist og gitarist, mens prismottakeren behersker en rekke strenge- instrumenter med en perfeksjon, teknikk og musikalitet som overgår det aller meste, sier ansvarlige for Sandbeck-arbeidet, og juryens sekretær, Tom-Erik Tangen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom