Rambøll

Vil eliminere Norges feilkunnskap om transport og samferdsel med prat - og inviterer gjerne samferdselsministeren til faglig påfyll

Del
De ønsker å bidra med mer fakta og en dypere forståelse for tema du helt sikkert også mener noe om, nemlig transportsektoren og trafikkspørsmål. Gjennom egen podcast vil de to trafikkingeniørene i Rambøll formidle kunnskap og stikke hull på typiske myter.
Trafikkingeniørene Torbjørn Aasen Stigen og Daniel Bjerkan forteller at de henter fram og diskuterer ulike tema innen transportsektoren på en lettbeint og underholdende måte.
Trafikkingeniørene Torbjørn Aasen Stigen og Daniel Bjerkan forteller at de henter fram og diskuterer ulike tema innen transportsektoren på en lettbeint og underholdende måte.

Trafikkingeniørene Torbjørn Aasen Stigen og Daniel Bjerkan forteller at de henter fram og diskuterer ulike tema innen transportsektoren på en lettbeint og underholdende måte, men likevel med solid fagtyngde i bunn. Med podcasten «Transport - På høyt og lavt nivå» er ambisjonen til de to ingeniørene, som til daglig holder til hos Rambøll i Drammen, å bidra til et mer faktabasert bilde av trafikale fenomener og hva dagens trafikale utfordringer virkelig handler om.

Hvem lytter til podcast?
Om du ennå ikke har oppdaget fenomenet podcast, kan det være en trøst at du ikke er alene. Tall som Norstat presenterte på oppdrag for Schibsted og Bauer Media i april 2020, viser at 18 prosent av oss lytter til podcast daglig, mens 40 prosent oppgir at de lytter til podcast regelmessig. Ikke overraskende er det flere yngre som oppgir at de hører på podcast – hele 60 prosent av de mellom 20 og 29 år lytter ukentlig.

Fordelen med podcast ligger i navnet – portable on demand – altså en form for radioprogram der du er når du ønsker det. 54 oppgir da også at de lytter til podcast i offentlig transport og 53 prosent i bil. Med dette som bakteppe – hva er hensikten bak podcasten «Trafikk - på høyt og lavt nivå»?

Vil avdekke og fjerne feilkunnskap
- Vi vil belyse reelle problemstillinger og løsninger innen faget og på den måten forsøke å fjerne det mange tror de vet om trafikk og avvikling, som dessverre ofte viser seg å være feilkunnskap. I tillegg så er det fint med et avbrekk fra de vanlige kontoroppgavene våre, sier Daniel Bjerkan.

Podcasten er nå inne i sin andre sesong, og blant ulike tema og problemstillinger finner du nå to episoder hvor de tar opp Korona-situasjonen og hvordan den har preget nordmenns reisevaner. Både med utgangspunkt i mulige varige endringer i folks reisemønster, men også hvordan mobildata både kan forklare reisemønstre vi nå ser og være et verktøy for fremtidens planleggere.

I den første sesongen var de to trafikkingeniørene innom tema som selvkjørende biler, bompenger, trafikksikkerhet og et dypdykk i arbeidet som gjøres for å redusere antallet drepte og skadde i trafikken.

Podcast for fagfolket – og noen til
- Podcasten burde være interessant for alle som både jobber med transport og de som ferdes i trafikken. Vi retter oss nok aller mest mot fagfelt innen samferdsel som arealplanlegging, vegplanlegging og ikke minst andre trafikkingeniører, forteller Daniel.

- Hvilke erfaringer har dere gjort dere så langt?
- Mye av innholdet er ofte basert på kunnskap vi har fra tidligere prosjekter. Vi ser at for å lage interessante episoder om spennende og nye tema kreves det god research og planlegging, sier Torbjørn.

I siste episode av podcasten har duoen med seg Tom Henriksen fra Telia som forteller hvordan selskapet jobber med mobildata, og hvordan dette både kan benyttes for å forklare mobilitet i en spesiell situasjon som Covid-19 har satt landet i, men også hvordan slike data kan være et bidrag til å utfordre eldre transportmodeller og gjøre det enklere å planlegge morgendagens løsninger. De to trafikkingeniørene forteller at det også kan dukke opp gjester i kommende episoder, og er begge enige om hvem drømmegjesten er.
- Det må bli samferdselsministeren, så vi kan lære vedkommende opp i en viktig rolle han har, sier Daniel spøkefullt. Torbjørn nikker samtykkende:
- Heldigvis skiftes ministerpostene hyppig, så vi kan invitere samferdselsministeren flere ganger.

Hva vil du høre mer om?
Daniel og Torbjørn forteller om flere aktuelle tema på blokka for videre episoder, men at de også gjerne tar imot forslag til tema fra publikum.
- Det er de som hører på som vet hva som er interessant, og vi vil gjerne ha tips, sier Torbjørn som selv er spesielt interessert i tema rundt transportøkonomi, og som gjerne vil ta for seg nye tema innen dette området.

- Til slutt - hvilke podcaster hører dere selv på?
- For min del hører jeg mest på skikkelig «nerde-podcaster» innen trening og kosthold med vitenskapelig dekning. Typisk de med de mest ledende forskerne innen fagfeltet, avslører Daniel.
- Jeg hører mye podcaster som «Aftenposten Forklart», E24-podden og andre nyhetsaktuelle podcaster, svarer Torbjørn.

Podcasten finner du her: https://no.ramboll.com/presse/podcast-transport-paa-hoyt-og-lavt-niva

Har du tips, ønsker eller forslag til tema for kommende episoder, ta kontakt med Torbjørn og Daniel på e-post: hoytoglavt@ramboll.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trafikkingeniørene Torbjørn Aasen Stigen og Daniel Bjerkan forteller at de henter fram og diskuterer ulike tema innen transportsektoren på en lettbeint og underholdende måte.
Trafikkingeniørene Torbjørn Aasen Stigen og Daniel Bjerkan forteller at de henter fram og diskuterer ulike tema innen transportsektoren på en lettbeint og underholdende måte.
Last ned bilde
Trafikkingeniørene Daniel Bjerkan og Torbjørn Aasen Stigen.
Trafikkingeniørene Daniel Bjerkan og Torbjørn Aasen Stigen.
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls mer enn 18 000 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Ramboll lanserer åpen tilgang til database for å sammenligne klimagassreduksjon i bygg12.3.2024 11:30:00 CET | Pressemelding

Ramboll CO2mpare, en benchmark-database for klimagassananalyser med over 130 byggeprosjekter fordelt på seks land, gjør det mulig for aktører i byggebransjen og myndigheter å sammenligne og vurdere sine strategier for klimagassreduksjon. Den første internasjonale åpne tilgangsdatabasen av sitt slag ble offisielt lansert på Bygg og Klima Globalt Forum, i Paris, 7. mars.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye