Nærings- og fiskeridepartementet

Vil bidra med 2,5 milliarder til Kongsberg Gruppen

Del

Regjeringen er positiv til å være med på å finansiere Kongsberg Gruppens oppkjøp av Rolls-Royce Commercial Marine.

- Dette er viktig sak for Kongsberg Gruppen, Rolls-Royce Commercial Marine og den norske maritime næringen. Begge selskapene er i dag verdensledende på sine områder. De har mange ansatte i Norge, samtidig som de har bred internasjonal virksomhet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Kongsberg Gruppen offentliggjorde i dag at selskapet har inngått avtale om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine. Kongsberg Gruppen vil finansiere oppkjøpet blant annet ved en emisjon på 5 milliarder kroner. Dette er en såkalt fortrinnsrettsemisjon der alle de eksisterende aksjeeierne har fortrinnsrett til å tegne seg. Staten eier 50,001 prosent av aksjene i Kongsberg Gruppen.

- Oppkjøpet er styrets beslutning, og det er styret som har ansvaret for å få finansieringen på plass. Regjeringen er positiv til at staten deltar i kapitalutvidelsen med sin andel på 2,5 milliarder kroner. Det forutsetter imidlertid også tilslutning i Stortinget, sier næringsministeren.

Rolls-Royce Commercial Marine er en verdensledende leverandør av skipsdesign, skipsteknologi og skipsutstyr. Selskapet har omtrent 3600 ansatte, hvorav rundt 1500 i Norge.

- Rolls-Royce Commercial Marine er viktig for den maritime klyngen på Sunnmøre og for Norge som havnasjon. De maritime næringene skaper jobber i hele landet og bidrar til et bærekraftig velferdssamfunn, sier næringsminister Røe Isaksen.

Regjeringens tilslutning gis med forbehold om samtykke fra Stortinget, at emisjonsvilkårene er akseptable og markedsmessige, og at det ikke fremkommer ny vesentlig informasjon frem til generalforsamlingen som skal ta stilling til emisjonen.

Pareto Securities AS har vært departementets finansielle rådgiver i denne saken.  

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom