Delta

Viktig seier for pensjon fra første krone

Del

- Dette er en viktig seier. Delta, og resten av fagbevegelsen, har kjempet for pensjon fra første krone gjennom mange år, sier Delta-leder Lizzie Ruud Thorkildsen.

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen
Det var lørdag formiddag at regjeringspartiene og Fremskrittspartiet kunne fortelle at de har blitt enige om å innføre pensjon fra første krone i private pensjonsordninger.
‑ Vi er utålmodige. Det bør være mulig å få på plass ordningen før 2023, påpeker Ruud Thorkildsen.

Delta-lederen peker på at pensjon fra første krone er spesielt viktig for kvinner, deltid, lavtlønte, unge, studenter, midlertidig ansatte og vikarer.
- Alle skal kunne opptjene pensjon av hele inntekten, ikke bare deler av inntekten, sier Delta-lederen.

Delta tok i 2019 pensjonskampen for sykehusansatte sammen med YS-forbundet Parat og en rekke LO-forbund og fikk gjennom streik gjennomslag for pensjon fra første krone i sykehusene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Nadia Frantsen
Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde

Om Delta

Delta
Delta
Lakkegata 23
0134 Oslo

02125https://delta.no/

Delta organiserer mer enn 88.000 medlemmer og er den største arbeidstakerorganisasjonen i YS.

Våre medlemmer jobber innenfor offentlig tjenesteyting. Deres oppgaver spenner fra helse- og omsorg til forvaltning og drift av en rekke statlige, kommunale og private tjenester. Vi er menneskene som skaper velferden i landet vårt.

Delta er partipolitisk uavhengig og utvikler arbeidslivet med fokus på medlemmenes livskvalitet.

Følg pressemeldinger fra Delta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Delta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Delta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom