Nærings- og fiskeridepartementet

Viderefører utbytteforventningene til Statkraft

Del

Regjeringen vil videreføre den langsiktige utbytteforventningen for Statkraft, med 85 prosent utbytte fra den norske vannkraftvirksomheten og 25 prosent fra den øvrige virksomheten.

- Utbyttemodellen i Statkraft, som regjeringen etablerte i 2017, har fungert godt og er tilpasset statens begrunnelse og mål som eier i Statkraft, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Statkraft er i dag Europas største produsent av fornybar energi, og har i tillegg til den norske vannkraftvirksomheten betydelige vekstplaner internasjonalt.

- Videreføringen av den langsiktige utbytteforventningen legger grunnlaget for at avkastningen fra Statkrafts norske vannkraftressurser fortsatt vil komme fellesskapet til gode, samtidig som den gir selskapet mulighet til en betydelig vekst innenfor fornybar energi, sier næringsministeren.  

Forventningen er i tråd med styrets anbefaling.

Statkrafts investeringskapasitet vil blant annet avhenge av hvordan selskapets inntjening fra både norsk vannkraft og øvrig virksomhet vil utvikle seg. 

Statens begrunnelse for eierskapet i Statkraft er å eie norske vannkraftressurser, samt opprettholde et ledende teknologi- og industriselskap med hovedkontorfunksjoner i Norge. Statens mål som eier er høyest mulig avkastning over tid.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom