Thon Eiendom

Videre vekst for Olav Thon Gruppens kjøpesentre

Del

Totalt eier og forvalter Olav Thon Gruppen 79 kjøpesentre i Norge og 12 i Sverige. Av disse forvaltes 18 for eksterne eiere.

AMFI Madla ble kåret til Årets Kjøpesenter i 2019. Foto: thoneiendom.no
AMFI Madla ble kåret til Årets Kjøpesenter i 2019. Foto: thoneiendom.no

Omsetningen ved de norske sentrene var totalt 61,5 milliarder kroner i 2019, som er en økning på 1,9 % målt mot fjoråret. 

– Olav Thon Gruppens kjøpesentre leverer godt til tross for tøffere tider og nye kjøpsvaner. Vi har 9 av de 10 største kjøpesentrene i Norge basert på omsetning i vår portefølje, og tre av våre sentre omsatte for over 3 milliarder i 2019. Vi økte besøkstallene og vi hadde lav ledighet i året som er gått. Kjedene og butikkene som gjør det bra er de som er flinke til å kombinere fysisk og digital retail, og som tilbyr tjenester som for eksempel Klikk & Hent, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenter.

Black Friday og julehandel
– Black Friday og Black Week kom i uke 48 i år, noe som gjør det vanskelig å sammenligne ukesomsetningen mot fjoråret hvor dagen falt i uke 47. Vi opplevde gode besøkstall og høy omsetning på sentrene under årets Black Week. I desember fikk vi en svak nedgang i omsetningen sammenlignet med fjoråret og en større del av julehandelen fant sted i november i år. Ser vi november og desember under ett ser vi en marginal økning i omsetningen. Forbrukertrender er i endring og opplevelser er mer viktig enn før. Olav Thon Gruppen har derfor i 2019 pusset opp og redesignet mange av våre kjøpesentre med kino, spisesteder, trening og helsetilbud.

Oppussing, utbygging og utviklingsprosjekter
– Vi har bygget ut og renovert ca. 20 sentre, og har hatt stor suksess med å åpne hentepunkt på Sandvika Storsenter og Ski Storsenter. Dette er noe vi vurderer på flere sentre. Kjøpesentre er i større grad blitt sosiale møteplasser for opplevelser, handel og personlig service.

– Fremover har vi flere store utviklingsprosjekter på gang, blant annet Triaden Lørenskog Storsenter. Senteret skal bygges ut og vil få åpne fasader ut mot gateplan for å skape mer liv i sentrum. Her bygger Olav Thon Gruppen også boliger, næringslokaler og flerbrukshall, sier Rønning.

Kåret til Årets Kjøpesenter 2019
AMFI Madla, som er et heleid kjøpesenter i Olav Thon Gruppen, ble kåret til Årets Kjøpesenter i 2019 av Nordic Council of Shopping Centers. AMFI Madla er et av Stavangers største kjøpesenter.

– 2019 ble et svært godt år for AMFI Madla med en omsetningsvekst på 9,3 %. Veksten kommer av flere faktorer, men det er vår langvarige satsing og fokus på opplevelser gjennom aktiviteter og bedre serveringssteder, varm og imøtekommende kundeservice i hver butikk og økt kompetanse gjennom konseptet MadlaLove som er driveren både når det gjelder omsetning og økning i antall besøkende, sier senterleder Anette Øfsti Worum.

Kjøpesentre i Sverige
Olav Thon Gruppen eier og forvalter totalt 12 svenske kjøpesentre. 10 av disse rapporterte inn tall i 2019.

– Totalt ble omsetningen 14,3 milliarder svenske kroner for de 10 svenske kjøpesentrene - noe som gir en omsetningsvekst på 3,1 % sammenlignet med 2018, sier Thomas E. Rønning.

Merknader:
* 9 norske kjøpesentre gikk ut av porteføljen i 2019.
** I Sverige kom Strömstad Köpcenter inn i porteføljen våren 2019 og Familia Köpcentrum og Torp Köpcentrum er under ombygging.

Vedlegget nederst (pdf) viser omsetningsutvikling for kjøpesentre i Norge og Sverige. Rapporten er sortert etter totalomsetning i 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

AMFI Madla ble kåret til Årets Kjøpesenter i 2019. Foto: thoneiendom.no
AMFI Madla ble kåret til Årets Kjøpesenter i 2019. Foto: thoneiendom.no
Last ned bilde
– Kjøpesentre er i større grad blitt sosiale møteplasser for opplevelser, handel og personlig service, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenter. Foto: Gry Traaen
– Kjøpesentre er i større grad blitt sosiale møteplasser for opplevelser, handel og personlig service, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenter. Foto: Gry Traaen
Last ned bilde

Dokumenter

Om Thon Eiendom

Thon Eiendom
Thon Eiendom
Stenersgata 2A
0184 Oslo

+47 23 08 00 00http://www.thoneiendom.no

Thon Eiendom er eiendomsdivisjonen i Olav Thon Gruppen, som eies av Olav Thon Stiftelsen. Divisjonen består av bolig, kjøpesenter og næringseiendom. Olav Thon Gruppen eier ca. 500 eiendommer i Norge og utlandet, og eier/forvalter 94 kjøpesentre i Norge og Sverige.

Følg pressemeldinger fra Thon Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Thon Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Thon Eiendom

Thon Eiendom lanserer Skårerløkka Premium9.4.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

– Vi har lenge hatt et ønske om å gi våre boligkjøpere noe ekstra i et boligprosjekt. I prosjekteringen av Skårerløkka salgstrinn 2, har vi derfor brukt tid på å fremme ekstra kvaliteter for beboerne. Samtidig har vi benyttet mulighetene som finnes i konsernet og fått inkludert ekstra fordeler fra flere av forretningsområdene våre. Derfor har vi valgt å kalle salgstrinn 2 for Skårerløkka Premium, sier direktør for boligsalg Tonje Marie Haugbro.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom