Eyr

Videokonsultasjon blir døråpner til det britiske helsevesenet (NHS)

Del

«At Storbritannia etter en omfattende pilot for innbyggerne i London nå vil gjøre «video først» som prinsipp for landets helsetjenester er virkelig stort. De snur opp ned på tanken om at alle må møte opp hos legen fysisk når du trenger helsehjelp», sier Karl Martin Lind, CEO i Eyr.

National Health Services (NHS) nevner enorme besparelser, 30 millioner sykehusavtaler, hele 1 av 3 møter, forventes å gjøres over video. «Dette er det samme anslaget Eyr har gjort og erfart i praksis, og det tallet vi har videreformidlet til norske myndigheter», sier Lind. På bakgrunn av erfaringen NHS har gjort i London forventes det nå en besparelse på ₤1 bn i året.

Snur opp ned på hvordan helsetjenester konsumeres

Med «video først» som prinsipp i helsetilbudet er det kun når det er nødvendig eller ønskelig at en fysisk konsultasjon blir aktuelt. Effektivt for legen og effektivt for pasienten, og for ikke å snakke om miljøaspektet ved at man slipper å frakte pasienten til legen hver gang (ofte fly og lange distanser). «Dette er den største nyheten innen digitalisering av helsevesenet siden implementeringen av elektronisk journal. Storbritannia viser her en utrolig fremtidsrettet, pragmatisk og pasientvennlig strategi, som bidrar til bærekraftig helsetjeneste for britene - også i fremtiden. Video burde være en selvfølge også i det norske offentlige helsetilbudet, vi vet av erfaring hvor bra video fungerer, spesielt med verdensledende 4G dekning! Nå håper jeg norske helsemyndigheter våkner opp».

Litt om Eyr

Vi er en norsk start-up som hver dag jobber for å levere gode og tilgjengelige helsetjenester til pasientene. Hos oss sitter programmerere, leger, interaksjons- og produktutviklere skulder ved skulder for å lage fremtidens digitale helsetjenster. I dag tilbyr vi videokonsultasjon, timebestilling, betaling, vaksiner og trygg samhandling over skjema, filer, lyd og bilder gjennom Eyr-appen på mobil. Pasienter kan treffe legen hjemme, på kontoret, i utlandet eller under dyna hjemme.

Vi ser frem til et tett samarbeid med det offentlige, kommuner, sykehus og fastleger i 2019.


Les mer om langtidsplanene til NHS her:
https://www.longtermplan.nhs.uk/
https://www.ukauthority.com/articles/nhs-looks-to-digital-first-primary-care/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Eyr

Eyr
Eyr
Gaustadalléen 21
0349 Oslo

+47 932 09 995https://www.eyr.md

Legene på mobil

Snakk med legen når og hvor det passer deg. Med Eyr tar du legetimen på mobil - raskt, enkelt og sikkert. 
Tidsklemma er noe de fleste kjenner på av og til. Gjennom vår videoløsning kan du snakke med en lege når og hvor det måtte passe deg. Enten det er hjemme i sofaen, i senga, på kontoret, hytta eller i utlandet. Alle våre leger er erfarne allmennleger som jobber som fastleger eller legevaktsleger på Colosseumklinikken i Oslo. 

Følg saker fra Eyr

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eyr på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eyr

Gratis videokonsultasjon med lege for reiseforsikring16.1.2019 07:00:00 CETPressemelding

Har du reiseforsikring i Gjensidige eller Gouda er nå Eyr inkludert dersom du trenger medisinsk hjelp i utlandet. – Denne tjenesten vil gjøre det enklere og bedre for våre kunder som har behov for rask dialog med norske leger, sier produktsjef Anne Løvdahl i Gjensidige. For de aller fleste vil det være et mareritt å bli syk eller skadet på ferie.– Eyr gir en økt trygghet for de reisende og med nyheten reiseforsikring vil ca. 1 million nordmenn ha Eyr gratis eller rabattert gjennom sin forsikring, sier William Karlsen, partneransvarlig og forretningsutvikler i Eyr.

Hjemmediagnostikk og avstandsoppfølging av pasient blir snart realitet17.9.2018 07:30:00 CESTPressemelding

Apple lanserte nylig sin Apple Watch Series 4, dette er i følge dem det første konsumentproduktet som gjør det mulig å ta et elektrokardiogram (EKG) av hjertet. Dette vil muliggjøre avstandsoppfølging og hjemmediagnostikk på et helt annet nivå enn i dag. Her ser man konkret konturene av hva slag helsetjenester vil vil se i fremtiden. Spesielt gunstig er det for kronisk syke og de som har lang reisevei til legen sin. Dette er startskuddet på en eksponensiell vekst i slike tjenester.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom